.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Soutěže družstev v skoro polovině

Je čas zkontrolovat, jak si DuklaDružstva průběžně vedou.

V porovnání s loňskem jsme na tom výrazně lépe, i když prostor ke zlepšení se najde všude...

Dukla A po jednoznačné výhře v derby s Viktorkou pevně zakotvila v horní polovině tabulky 2.ČNL (A). Tři těsné porážky mohou sice mrzet, ale když se tým dobře sejde (popř. sjede), tak je vymalováno. Poslední 4 zápasy můžeme odehrát v pohodě a dobrém rozmaru - jaká změna po loňském trápení a křeči! 

Duklu B ještě čeká dost práce, aby si přeborový status uchovala (sestupovat asi budou letos 3 týmy). Avšak soutěž je zatím velmi vyrovnaná (tabulku zkresluje i nestejný počet odehraných zápasů) a jedna výhra znamená poskok o několik míst dopředu. Myslím, že po dalších dvou kolech budeme moudřejší a především klidnější. Dukla B si už valný kus smůly ze svého přídělu odebrala, zbývá zašmátrat po štěstí.

Dukla C si po loňském propadu zvyká na nižší soutěž. Zatím jsme neslevili z jasného cíle: postup. I když porážka na Porgu byla "návratem na zem". Naštěstí ztrácejí i ostatní konkurenti. I zde budeme po dalších dvou kolech moudřejší.

Dukla D je zatím letošním sluníčkem! Podle posledních zkušeností byl tento dosud podceňovaný tým odsouzen k boji o záchranu, avšak tři výhry ze čtyř svědčí o něčem jiném - družstvo se podařilo dobře poskládat a především doplnit a myslím, že se od něj ještě dočkáme nejedné výhry. Pohled na tabulku je dozajista příjemný.

Dukla E po loňském postupu také (logicky) má bojovat o záchranu. Bodový zisk po čtyřech kolech není nijak výrazný, ale při podrobném pohledu na tabulku zjistíte, že Éčko zatím hrálo jen s čelem tabulky. V dalších kolech bude náš bodový účast jistě spořádaně narůstat.

Stejně jako v předešlých letech i nyní DuklaJurysestavuje průběžné tabulky DuklaKlasa, DuklaPůlič a DuklaPukla. Vzhledem k dosavadnímu vývoji DuklaDružstev se DuklaJury rozhodla zveřejnit jen tabulku DuklaKlasa (resp. její čelo). Na ostatní žebříčky je času dost.

DUKLAKLASA_____

výhry

partií

Muroň Miroslav

7

9

Nečada Martin

6

10

Štach Jan

4

6

Bauma Jiří

4

10

Orság Milan

3

3

Richtr Karel

3

5

Sakař Miloš

3

6

Matyska Jiří

3

7

Novotný Jaroslav

3

7

 

Autor: PeS

Diskuze k článku

Mirek

ad postup do druhé ligy - cituji z letošních propozic této soutěže
4.6. ...
V sezóně 2012/2013 pak budou mít právo druhého postupového místa kraje Středočeský, Moravskoslezský, Jihomoravský a Praha. Rozhodujícím kritériem byly počty registrovaných členů k 31. 3. 2011 (viz. příloha 4).
Tedy postupují 2 pokud se takoví najdou - skoro mi připadá, že by se mohlo stát, že při postupném oslovování družstev v tabulce může dojít až na toho sestupujícího a ten si pak vybere, zda sestoupí nebo postoupí :-)

07.02.2012 13:13

MMM

PeS:
Já byl vždy spíš optimista :-). Pesimistické A) je bohužel téměř pravdivé (až na tu část, že loni nechtěl postoupit nikdo - my chtěli! - ale po ostudném zápase právě u vás to s námi šlo z kopce). Bohemka pokud vím postoupit chce, ale nikdo další, kdo by chtěl postoupit a zároveň byl schopen se vydrápat dostatečně nahoru, asi neexistuje - my opět nesplňujeme druhou podmínku a momentálně to vypadá, že budeme rádi za nesestup. Pesimistické B) je zřejmě pravdivé zcela a nepřijemně mě překvapilo. S pesimistickým C) nesouhlasím. Týmy Českého Krumlova, Jindřichova hrace a tak jak nastupuje i Domažlic (se všemi ještě budou hrát) by elově patřily do pražské I. třídy - ty by Žižkov porazit měl. Doufám tedy, že sestupující budou nakonec pouze 2, jinak by pro nás mohl mít dominový efekt na počet sestupujících z I. třídy velice nepříjemný dopad.

Ohledně naěich stránek si myslím, že na to, že se o ně stará jediný člověk (jako ostatně téměř o všechno v našem oddíle), nejsou v až tak hrozném stavu - nyní mystifikuje pouze datum poslední aktualizace, které zcela neodpovídá realitě. Výsledky rapidů i blicáků jsou většinou aktualizovány rychle, výsledky Áčka a družstev i jednotlivců mládeže občas taky. Družstvům v pražských soutěžích se naše stránky nikdy nevěnovaly - výsledky si mezi sebou sdělujeme na facebooku. Na psaní reportáží ze zápasů (které jsou mimochodem podle mého názoru z Vaší klávesnice nejčtivější v Praze, pročež sem také v rámci prokrastinace občas zavítám) převládá v našem oddíle názor, že je zbytečné, protože za A) by je stejně nikdo nečetl a za B) by prý poskytovaly užitečné informace soupeřům (uznávám - A a B si poněkud odporují...). Také by se musel najít někdo, kdo by byl ochoten je pravidelně psát, což je zcela nereálný předpoklad. Všiml jsem si zajímavého faktu, že i v reportážně disciplinovanějších klubech většina autorů (čest výjimkám) píše své postřehy pouze po vyhraných, či nejhůře zremizovaných zápasech.

MM

06.02.2012 22:24

Morv

Jen se trochu divim, kam se podel Igor Nemec ml., ktery ma stejne jako ja 3/5 a Richtr uz navysil na 4/6 ;-)

06.02.2012 22:05

PeS

milý MM,
vycházel jsem z pesimistických premis:
A) Postup dvou týmů z Přeboru do 2ČNL je velmi nejistý fakt, zvláště proto, že loni NIKDO z Prahy postoupit nechtěl, a tak se mi zdá předpoklad, že by letos chtěli postoupit hnedka 2 týmy jako velmi optimistický. Závěr: Postoupit bude chtít max. jeden tým.
B) Vzhledem k 13 účastníkům je základní suma sestupujících stanovena na 2.
C) Viktoria Žižkov je aktuálně na sestupovém místě, a protože jsem ji v neděli viděl akci, tak si dovolím predikovat, že tam asi zůstanou.
V mém vzorci A+B+C=3. Rád bych se mýlil, ale jsem pamětliv Murphyho zákona.

PeS
P.S. kdy Kobylisy budou udržovat své stránky alespoň trochu výsledkově aktuální?

06.02.2012 19:32

MMM

Dobrý den,

jak jste dospěl k tomu, že letos asi budou z Přeboru sestupovat 3 týmy? Ke mně se naopak dostala informace (kterou se mi teď bohužel z žádných online zdrojů nedaří ověřit), že Praha se letos dostala mezi 4 kraje nejbohatší na registrované hráče, takže budou z Přeboru postupovat 2 týmy. Což za předpokladu, že se Žižkov v lize zachrání (a věřím, že tento předpoklad je velmi reálný) znamená, že z Přeboru bude sestupovat pouze 1, stejně jako loni. (mělo by platit 13 - 2 zmizelí nahoru + 0 sestoupivších seshora + 2 postoupivší zespodu - X sestoupivších dolu = 12) X vychází pokud se ošlivě nepletu 1. Teď jen čekám, který z mých předpokladů je chybný :-)

MM (Kobylisy)

06.02.2012 16:01


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024