.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Jak si stojí týmy DA A+B+C+D+E dvě kola před koncem soutěží?

Venku již zuří jaro, a tak se soutěže družstev blíží k konci. Pohleďme na postavení a vyhlídky všech pěti DA týmů!Přijďte podpořit své bojující kamarády!

DA A

… vstupovala do své soutěže (1. česká národní liga) jako outsider a bohužel u toho také zůstalo… Někteří hráči nepřekročili svůj stín a jejich individuální výsledky jsou spíše žalostné, než průměrné – proti silným soupeřům se nedařilo. Sečtěme: Dvě kola před koncem je DA A poslední s jediným bodem a naděje na záchranu (alespoň teoretická) je už drahnou dobu pryč… Drobnou náplastí na kolektivní bolest jsou individuální výsledky několika hráčů, kteří se drží nad padesáti procenty (Milan Orság, Jirka Bauma, Mirek Muroň a Ivan Krutina). Standard (jakžtakž) odvedl host Pavel Podbrdský. Ostatní se potácí v hlubokém mínusu, výsledky typu 1/9, 1/7, 0,5/4 apod. nejsou zvláštností, a tak není divu, že tým padá do propasti. V posledních dvou zápasech se pokusme o hru bez zábran a křeče. Ať se s 1.ČNL rozloučíme důstojně.

Zbývající zápasy (od 10,00):

18.3.

neděle

doma

Nový_Bor_B

1.4.

neděle

venku

Holdia_A

 

Prognóza: Neodvratitelný sestup, navíc z posledního místa.

DA B

… vstupovala do své soutěže (Pražský přebor ) s vyhlídkou na klidný střed tabulky. Tým se oproti loňsku mírně změnil, je posílen o Petra Šiktance. Začátek soutěže se však nevydařil a drtivá prohra následována dvěma remízami naznačovala, že ani letos se boji o záchranu nevyhneme. Naštěstí tým má tuhý kořínek a jakmile jsme od sebe odehnali nemoce a stabilizovali sestavu, výsledky se dostavily. Dvě kola před koncem je DA B na velmi lichotivém třetím místě, navíc poslední výkony – především (skoro až drtivá )výhra s leadrem potvrzují, že se letos zadařilo. Tahounem týmu je především Jirka Bauma, který zažívá nejlepší sezónu za několik posledních let a Miloš Sakař, který si užívá hru proti slabším soupeřům, ale i ostatní se vcelku drží, i když několik hráčů nalezlo formu až ve druhé polovině soutěže. Pokud porazíme Kobylisy, tak by nám 3. místo (nejlepší umístění DA týmu v Přeboru, co pamatuji) nemělo uniknout.

Zbývající zápasy (od 18,00):

15.3.

čtvrtek

doma

Kobylisy_B

27.3.

úterý

venku

Vyšehrad_C

Prognóza: Tým jede, třetí místo je reálné a navíc by bylo i zasloužené.

 

DA C

… loni sestoupila z Přeboru do 1. třídy, a tak nemůže mít jiný plán, než se do této soutěže vrátit. Tabulka je sice zamotaná, konkurenti postupu budou ještě hrát spolu, přesto je třeba říci, že DA C tahá v této přetahované za kratší konec šachovnice. Zbývá ji odehrát tři zápasy (jeden byl odložen, právě s leadrem tabulky – DDM P6), avšak ani výhra ve všech třech nemusí vytoužený úspěch zaručit. Přesto by bylo škoda, se o postup ještě nepoprat! Tým je vyrovnaný a dobře poskládaný, z jednotlivců je třeba vyzvednout především Zdeňka Kouta, kterému se nebývale daří a má ze všech hráčů DA týmů takřka nejlepší bilanci (7,5/8). Pokud se postup nepovede letos, není třeba zoufat, příští rok je již nedaleko!

Zbývající zápasy (od 18,00):

12.3.

pondělí

doma

Kobylisy_C

19.3.

pondělí

doma

DDM_P6_A

26.3.

pondělí

venku

Holdia_C_(17,30)

 

Prognóza: Mám obavy, že se postoupit nepodaří, DA C sice v klíčovém zápase DDM P6 porazí, avšak doběhne na druhém místě.

DA D

… dlouhá léta setrvávala v 1. třídě v klidném středu tabulky, avšak letos se nedaří, po 9. kole je tým bez výhry, pouze se čtyřmi remízami (což je při bodování 3-1-0 nevýhodné) a drží sestupovou příčku. V posledních dvou kolech čekají silní (o postup bojující) soupeři, a tak boj o tolik potřebnou výhru (alespoň jednu) bude krušný! Tým měl několikrát v rozhodujících chvílích smůlu, takřka všechny “4-4-zápasy” měl vyhrát, avšak nepodařilo se udělat poslední krok. Kmenovým hráčům ze základní sestavy se nedaří, jen dva mají uhráno alespoň 50%. A to je málo…

Zbývající zápasy (od 18,00):

15.3.

čtvrtek

venku

Viktoria_B

29.3.

čtvrtek

doma

Bohemians_D

 

Prognóza: Neříká se mi to snadno, ale tým DA D už nezabere a z sestupové příčky se neodpoutá…

DA E

… se po předloňském kolapsu a sestupu do III. třídy opět pokouší o návrat. Avšak prohra s konkurentem situaci řádně zkomplikovala. Je však možné, že postupovat bude nejen vítěz, a tak šance stále žije. Tabulka je dosti nepřehledná, protože některé týmy ještě neměly volný los. Tým drží ve hře o postup tři tahouni, Dan Kolář, Václav Staněk a Ota Šmíd (který má zatím stoprocentní bilanci 6/6). Tým je třetí, avšak mohl by ještě na druhý post dosáhnout.

Zbývající zápasy (od 18,00):

16.3.

Pátek

venku

Loko_F

26.3.

pondělí

doma

Pankrác_E

Prognóza: Postup z druhého místa je v rukou STK. Tým by měl na toto místo doputovat, avšak není jasné, zda jiná druhé místa v ostatních skupinách nebudou lepší …

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024