.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA A - Nový Bor 3-5

Letos nám to nejde, po 10 kolech máme jen jeden bod a sestoupíme zcela zaslouženě. Viz též sekce partie. Aktualizováno! Odkaz na Novoborský referát!

Orsag - Kulhanek 1/2

Fajman - Pisk 1/2

Bauma - Muzik 0-1

Nemcova - Kucera 0-1

Muron - Vaculik 1-0

Soukal - Vrana 0-1

Podbrdsky - Jina 1-0

Rozumberska - Jinova 0-1

K jednotlivým partiím:

Milan rychle remizoval.

Petr získal po sérii proher konečně aspoň půlku v partii, kde měl chvílemi i trochu navrch, ale nestejní střelci remízu zřejmě jistili.

Jirka tentokrát partii trochu překombinoval. V pozici, která byla plná jedu se pustil tahem 22. Da7 do plánu spojeného s obětí střelce. Figuru sice získal zpátky, ale soupeř partii ukončil matem.

Katka se pustila do dvojsečné varianty v královské indické s opačnými rochádami. Netroufám si hodnotit, kde se stala chyba, mohu jen konstatovat, že soupeřův útok byl rychlejší.

Mně se partie povedla, i když v zahájení jsem se dopustil prstové chyby, kterou soupeř naštěstí nepotrestal (před 12. Ve1 jsem chtěl nejdříve probrat na f5, takhle mohl soupeř dobrat s výhodou na g4 i na e4). Tahem 22.- Jd4 mi soupeř umožnil obětovat jezdce, po čemž vznikla pozice, kde jeho figury byly zcela svázány a tak v 30. tahu musel odevzdat dámu aby pokryl hrozbu Dh8 s matem.

Ruda se dostal do těžké pozice již v zahájení - ztratil pěšce a protihra nebyla.

Pavel měl štěstí - soupeř jej pozičně přehrál, ale nepostupoval dobře a pozici, která zřejmě byla vyrovnaná, si nechal sebrat věž. V koncovce je to ztráta citelná.

Jitka sehrála trochu nešťastnou partii - dokonce mi připadalo, že stojí trochu lépe. V koncovce ale nejdříve odevzdala pěšce h4 (31.-Se4 mi připadalo lepší) a pak si nechala své figury zpasivnit své figury při obraně pb5.

Pohled novoborský je zde

Autor: Mirek


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024