.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Dukla A – Líně B 3,5 : 4,5

Těsná prohra s Líněmi

Soupeř je B-tým extraligového družstva, takže nastupuje občas v improvizované sestavě vzhledem k termínové kolizi. Tentokrát kolize nebyla, ale i tak k nám přijel tým v dost „děravé“ sestavě. Bohužel jsme toho nedokázali využít.

 

Šachový oddíl TJ Dukla Praha

 

ŠK Líně B

Muroň Miroslav Z

2156

½

-

½

2239

Klement Lukáš H Z

Svatoš Jan H Z

2139

0

-

1

2207

Šimůnek Filip Z

Bauma Jiří Z

2137

1

-

0

2103

Folk Petr Z

Lněničková Gabriela Z

2109

½

-

½

2037

Turner Radek Z

Hozda Max Z

1976

1

-

0

2057

Folková Martina

Orságová Silvie

2050

0

-

1

2033

Blecha Miroslav

Sedláček Tomáš

1994

½

-

½

1934

Janočko Petr

Pospěch Radim

1871

0

-

1

1999

Kupka František

 

-

 

 

Moje (1) partie byla dlouho vyrovnaná, ale kolem 30. tahu jsem začal mít pocit, že se koncovka vyvíjí pro mne příznivě. Před časovou kontrolou jsem skutečně podle stroje měl možnost soupeři značně znepříjemnit život, ale nalézt onen postup bylo zjevně nad mé síly, takže partie skončila opakováním tahů těsně po kontrole.

Honza (2) se dostal ze zahájení do pasivní pozice, ale hlavní problém přišel, když si nechal sebrat pěšce na d6, protože v následující variantě přehlédl Jf7. To bohužel vedlo ke ztrátě kvality a prohrané pozici.

Jirka (3) sehrál dobrou partii. První šanci nabídnutou soupeřem sice ještě neproměnil (27. Vxd6), ale následná nátlaková hra přinesla ovoce – bylo radost se dívat na uplatnění převahy v nestejných střelcích.

Gabriela (4) celou partii držela trochu horší pozici, ale počínala si dobře a i když odevzdala pěšce, prohra zřejmě nikde nehrozila (leda snad díky špatnému času v samotném závěru).

Max (5) nevyřešil problémy zahájení optimálně, ale pak začali úřadovat jeho jezdci na zablokovaném královském křídle a odvedli precizní práci. Závěrečná epizoda se odehrála v koncovce těžkých figur (D+V), kde měl bílý kromě pěšce i rozhodující útok.

Silvie (6) si v zahájení vzala drze pěšce na d4, což se ukázalo jako ne úplně taktické, protože král zůstal dlouho v centru a její dáma se stala předmětem zájmu bílých střelců. Cesta ke „skoro“ vyrovnání se sice objevila (14. Dh4), ale bylo to obtížné najít.

Tomáš (7) – letos poprvé bílými – získal ze zahájení sice opticky příjemnou pozici, ale bez reálné šance soupeři nějak ublížit. Partie skončila zákonitě remízou.

Radimova (8) pozice byla od zahájení pasivní, ale příležitost se přeci jen naskytla – 22. - exf4 vedlo k výhodě černého. Černému minuvšímu tuto možnost se podařilo sice ukořistit pěšce a2, ale dostal se následně pod kola válečného vozu na sloupci g.

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024