.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

České Budějovice – Dukla A 5,5:2,5

V Českých Budějovicích by chtěl sice žít každý, ale nechtěl by tam hrát nikdo

 

QCC České Budějovice

 

Šachový oddíl TJ Dukla Praha

Nagy Ladislav Z

2112

½

-

½

2268

Orság Milan H Z

Placer Sebastian Z

2041

1

-

0

2174

Muroň Miroslav Z

Tupý Martin Z

2237

1

-

0

2161

Novák Petr Z

Richtrová Eliška Z

2160

½

-

½

2142

Svatoš Jan H Z

Rolinek Dominik H Z

2075

1

-

0

2141

Bauma Jiří Z

Bostl František Z

2102

½

-

½

2049

Orságová Silvie

Chval Zdeněk

1991

½

-

½

2001

Sedláček Tomáš

Nagyová Daniela

1872

½

-

½

1816

Matyska Jiří

 

-

 

 

 

Se zpožděním, ale přece smolím referát o porážce v ČB. Důvod byl jednak osobní – mně se partie vůbec nevydařila, jednak objektivní – dosud nemám k dispozici partie ze zápasu, takže vlastně (kromě prvních 3 partií, které jsem sledoval trochu podrobněji) o průběhu jednotlivých střetů nevím nic – ani to málo, co jsem snad mohl postřehnout při utkání, protože to už jsem zapomněl.

 

Do ČB se mnoha lidem nechtělo (vesměs šlo o objektivní důvody), a tak bylo velmi obtížné poskládat sestavu. Jirka Bauma se obětoval a vstával ve 4 hodiny, aby stíhal spoj do Prahy … na hře to pak bylo poznat. Jirka Matyska zase nebyl úplně fit ...

 

K samotnému průběhu: bohužel jsem začal špatně já (2), v zahájení jsem byl nesoustředěný a nastavil jsem pěšce a získal beznadějnou pozici. I když jsem se snažil situaci zkomplikovat, nepovedlo se mi to.

O moc lépe se nevedlo ani Petrovi (3), který na začátku střední hry nenašel za černého správný postup a dostal se do pasivní pozice, což proti zkušenému soupeři vedlo k celkem předvídatelnému konci.

Oproti tomu Milan (1) podle mého laického pohledu ze sousední šachovnice svého soupeře přehrál a jako černý získal kvalitu (tuším za pěšce) a měl celkem slušné vyhlídky na výhru. Možná o část výhody přišel, možná byla jeho pozice perspektivní i na konci hry, nicméně stav zápasu byl již 5:2 a tak Milan jako poslední ukončil partii remízou.

O zbytku partií mohu napsat jen výsledek …

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024