.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Další výborný výsledek borce Dukly

Pod další výborný výsledek se podepsal Honza Mašek prvním místem na Vršovickém podzimním turnaji, který se hrál od 29.9. do 8.12.2022 a kterého se zúčastnilo 44 šachistů z celé Prahy. O vítězství rozhodl o půl bodu lepší SB před Zdeňkem Plíškem. Honza celý turnaj vedl a prohrál až v posledním devátém kolem právě s konkurentem Plíškem tomu, ale výhra  stačila jen na 2. místo. Honzovi pomohl k vítězství Druhý Duklaborec Jirka Světlý, který porazil třetího Jakuba Tesaře a remízoval s daůšími hráči z čele Turnaje Jana Kováře a Štefana Koprera.       

Konečné  pořadí:                                     

 1. Mašek Jan         Dukla Praha      7    SB 45,5                                       2. Plíšek Zdeněk    Vršovice           7         45,0                                     3. Tesař Jakub       Unichess          6,5      46,5                                   4.  Kovář Jan         Vršovice          6,5      43,5                                     5. Koper Štefan     Mahrla             6        46,0                                         6. Světlý Jiří         Dukla Praha      6        43,0                                        23. Malijevský Anatol  Dukla Praha 4,5                                                    37. Staněk Václav Dukla Praha       3 

Autor: Soukal

Diskuze k článku

Honza

Mám z vítězství trochu rozporuplné pocity. Po 6. kole jsem chtěl poprvé v životě uhrát 100% bodů což se nepovedlo, takže z tohoto hlediska neúspěch. Přitom nakročeno jsem k tomu měl. v 7. kole jsem byl vyhraný, ale nenalezl jsem správný plán, nejzajímavější bylo 8. kolo kde jsem také mohl vyhrát, určitě kdybych využil nemožný tah soupeře ale v časovce jsem to ani neviděl a jsem tomu nakonec rád, protože p. Koper se zachoval v závěru partie sportovně - když mi do konce zbývala 1 minuta nabídl remis. Měl jsem sice vyhranou pozici ale soupeři zbyla jenom věž bez pěšců. Nejsem si jistý jak by se to hodnotilo kdyby chtěl za každou cenu vyhrát na čas. (Mám na mysli reklamaci že soupeř neusiluje o výhru.)
P. Koper je na podobné situace asi zvyklý, jak již psal Jirka Světlý toho obehrál o půlku také kvůli času. Jirka bohužel neviděl tempo králem, po kterém by soupeř musel vlézt do matu.
No a v posledním kole jsem se porazil naprosto sám, počítač až do 26. tahu ukazoval naprosto vyrovnanou pozici, bohužel jsem měl opět velkou časovou tíseň a "zbláznil jsem se". Viděl jsem hrozby které ve skutečnosti neexistovaly a soupeři jsem dal bez donucení pěšce v domnění že dovedu partii vynuceně do remízy a opak byl pravdou - pozice se mi rozložila. Tím mě p. Plášek bodově dohonil a musel jsem čekat co řekne pomocné bodové hodnocení. To bylo ke mě milosrdné, takže jsem nakonec utrpěl vítězství.

14.12.2022 18:40

Jirik

Samozřejmě Honzovi blahopřeji, jen po 6. kole jsem byl 4. a chystal se podělit s Honzou o 1. místo, ale 7. kolo 1/2 (nemůžu bojovat o 1. místo), 8. kolo 1/2 (žádné stupně vítězů) 9. kolo 1/2 - koncovka D+J proti K = spadl jsem :(((

13.12.2022 22:05


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024