.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Dukla – Litoměřice B 3:5

ŠO TJ DUKLA Praha

 

ŠK Slavoj Litoměřice "B"

Orság Milan H Z

2308

0

-

1

2234

Papáček Štěpán H Z

Muroň Miroslav Z

2145

1

-

0

2087

Kozák Miloš Z

Bauma Jiří Z

2137

½

-

½

2127

Přibyl Jakub H Z

Sedláček Tomáš

2041

0

-

1

2128

Beneš Petr Z

Staszko Martin

2022

0

-

1

2031

Šulc Jaromír H Z

Novotný Jaroslav

2056

0

-

1

1985

Nováček Jan

Hozda Max

1901

1

-

0

2024

Šura Jaroslav

Sýkora Petr

1884

½

-

½

1918

Hoke Petr

 

3

-

5

 

 

Tentokrát se sestava nerodila lehce. Někdy ji můžete napsat měsíc dopředu a skutečně platí, někdy vyšší moc zasáhne na poslední chvíli. Tentokrát nám vyšší moc nejdříve vyřadila Petra Nováka a Radima Pospěcha, za které se uvolili zaskočit Honza Soural a Petr Sýkora. Jenže ani to nebyl konec – Honzu postihly v noci na neděli bolesti zubů a ani na pohotovosti mu moc nepomohli … kdo znáte ten pocit, že „bolestí lezete po stropě“ (já ano), víte, o čem mluvím. Naštěstí se mi ještě podařilo zastihnout ráno cca v 9:10 Jardu, který se uvolil zaskočit – těžká situace pro něj i pro posunuvší se v sestavě, ale aspoň jsme nastoupili v osmi.

 

Jako první skončila partie Martina (5), který se neorientoval úplně dobře v soupeřově gambitovém postupu a dostal se do horší, ale snad hratelné pozice. Bohužel přehlédl, že má napadenou věž. Stane se.

Jardův (6) soupeř se pustil do polokorektní kombinace a Jardovi stačilo vybrat toho správného jezdce k představení na f6 a stál by výrazně lépe. Bohužel použil toho špatného. Ale i pak ještě nebyl konec, oba soupeři se dopustili několika nepřesností, rozhodující chybu bohužel udělal černý.

Milanova (1) partie byla velmi divoká, nerozuměli jí ani kibicové, dokonce i stroj je trochu zmatený. Není tedy divu, že hráči nevolili optimální tahy a hodnocení pozice se mění skoro každým tahem. Bohužel se nakonec ustálilo v poloze -+.

Maxově (7) partii ani po opakovaném přehrání nerozumím a myslím, že zápis není v pořádku. V zahájení totiž bílý (Max) obětoval figuru (nevím proč) a černý ji nevzal. Naživo jsem tuto fázi neviděl, tak nevím. Posléze došlo ještě k několika příhodám, poslední se odehrála těsně před časovou kontrolou (tah 34), kdy Max obětoval kvalitu a soupeř namísto přijetí oběti s následující remízou (34, - dxe5 35. Df6 Vgg7 36. Jxg7 De4+ s věčným šachem) sám obětoval také, ale bez náležitého efektu. Takže si Max opět vylepšil skóre.

Petr (8) se postupně dostal do nevýhody (až kolem +5), ale soupeř mu umožnil poměrně snadné vykoupení z věznice Shawshank. Remis věčným šachem, podle stroje se možná i dalo pokračovat, ale mám pocit, že stroj trochu přehání.

Mně (2) se podařilo trochu zkorigovat výsledek, když jsem prolomil obranu proti pandemii remíz (pod tímto jménem vystupovalo družstvo vedené mým soupeřem předloni v Pardubicích). Musel jsem k tomu projevit odvahu a dvakrát v horší pozici odmítnout remízu. Pak jsem postupně nashromáždil malé poziční plusy až na jedno velké plus, ale ve 38. tahu jsem málem o větší kus plusu přišel. Naštěstí se tak nestalo a v závěrečné přestřelce jsem dosáhl hladce vyhrané koncovky. Na závěr jsem si dovolil poznámku, že na mne pandemie remíz neplatí, neb jsem očkován, což soupeře určitě potěšilo.

Jirka (4) stál dlouho docela nadějně. Nedokázal ale najít správné pokračování, takže se postupně dostal na hranu prohry. Soupeř ale neprokázal dostatek porozumění pozici a partie skončila remízou.

Tomáš (4) byl dnes blízko výhry. Když jsem viděl soupeřovu dámu kolem tahu 20 na a2 a posléze i na b1, měl jsem pocit, že je vše v pořádku. Pak se ale něco přihodilo a dáma najednou vylezla a sebrala černého pěšce a4 a bylo zle.

 

Ještě nás čekají 3 utkání, doufám, že nám bude osud příště zase o něco příznivější …

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024