.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Teplice – Dukla A 4:4

Milan zachránil zápasovou remízu

 

ŠK Teplice

 

ŠO TJ DUKLA Praha

Paulus Václav H Z

2092

0

-

1

2312

Orság Milan H Z

Hadraba Vladimír Z

2087

1

-

0

2176

Soural Jan H

Krutský Martin Z

2110

0

-

1

2168

Muroň Miroslav Z

Gallik Miroslav H Z

2064

½

-

½

2122

Nečada Martin Z

Říha Jaroslav H Z

2074

½

-

½

2114

Orságová Silvie Z

Kudrlička Ladislav Z

1979

½

-

½

2050

Sedláček Tomáš

Jeníček Emil Z

2041

½

-

½

1822

Hozda Max

Šťastný Jakub

1917

1

-

0

1933

Pospěch Radim

 

4

-

4

 

 

Do Teplic jsem přijeli v trochu pozměněné sestavě (oproti předchozímu kolu), ale i tak jsme byli na rating lehkými favority.

 

Jako první skončila partie Martina Nečady (4), jehož soupeř – možná poučen z Martinova úspěchu před 2 lety – remízu neodmítl.

Remizoval také Max (7), který dostal nabídku v téměř symetrické pozici a nějak moc nevěděl, jak to hrát na výhru (a já to také netušil …)

Bohužel, nezadařilo se Radimovi (8), jehož soupeř našel zajímavý obrat e6-e5 s ideou po dxe5 zaútočit tahem Jf6-g4 spojenými silami s Db6 proti bodu f2. Nevím, zda měl Radim šanci pozici nějak bránit, ale pokud ano, nenašel ji.

Stav zápasu se podařilo srovnat mně (3), když se mi po ne úplně korektním experimentu v zahájení podařilo přeci jen převést partii do varianty Siesta, kde soupeř nezvolil správný postup a získal sice pěšce, ale jeho dámské křídlo bylo zcela zmrazené. Jediné, co mně může mrzet je, že v závěru místo vynuceného matu jsem zvolil zisk materiálu (ostatně stejně jako v Teplicích před 2 lety). Soupeř ale před beznadějnou pozicí přeci jen nakonec dal přednost rychlému konci a mat si nechal dát.

Silvie (5) vypadala po zahájení dobře (tedy nejen ona, ale i její pozice), ale pak se to trochu pokazilo a byla z toho jen remíza.

Honza (2) svého soupeře zle trápil a vypadalo to dlouho, že si dojde pro celý bod. Jenže v časové tísni se nejdříve trochu pokazila pozice (černý získal možnost věčného šachu) a když se Honza pokoušel přeci jen něco najít, překročil čas.

Po nečekaném rozuzlení na druhé desce došla do remízového cíle i Tomášova (6) partie, když kapitán Teplic dal pokyn k zisku čtvrtého bodu.

Tou dobou Milan (1) rozhodně nestál lépe, ale „spálil mosty“ a – ačkoliv soupeř měl ještě několik možností, jak partii remizovat – Milan nakonec silou vůle a silou zkušeného IM partii dotlačil do výhry.

 

Příště nás čekají doma Údlice, které jsou zatím bez bodového zisku …

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024