.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Tietz Karlovy Vary B – Dukla A 1:7

Nejslabší soupeř z naší skupiny nám tentokrát (až na výjimky) odpor nekladl.

 

Karlovarský šachklub Tietz "B"

 

ŠO TJ DUKLA Praha

Krejčík Jiří Z

2118

½

-

½

2308

Orság Milan H Z

Hüttner Miloš Z

2029

0

-

1

0

Novák Petr C Z

Postl Petr Z

1926

0

-

1

2173

Fajman Petr H Z

Molnár Ladislav Z

1751

0

-

1

2156

Muroň Miroslav Z

Krejnický Martin Z

1756

0

-

1

2124

Bauma Jiří Z

Halla Josef Z

1777

0

-

1

2116

Orságová Silvie Z

Kočí Vladimír

1682

½

-

½

2058

Sedláček Tomáš

Hajšman Martin

1593

0

-

1

2015

Staszko Martin

 

1

-

7

 

 (Prosím, nekamenujte mne, pokud moje líčení neodpovídá pravdě, zápisy partií dosud nemám k dispozici a jde tedy o moje subjektivní dojmy z lítých bojů. Ani svoji partii jsem zatím neanalyzoval.)

První výjimkou byla 1. deska, kde Milan narazil na zavřené dveře Zavřené sicilské. My informovaní víme, že i remíza v tomto zahájení je pro černého úspěch. Méně informovaní se budou sice vztekat, ale … Milan sice zkoušel soupeře dlouho ve věžovce, ale ten (na rozdíl od jiného) věděl, jak remízu udržet.

Petr (2) na rozdíl od soupeře věděl, o co v pozici jde. Hned z kraje mu odebral pěšce a postupně stupňoval převahu až k závěrečnému matovému útoku. Těším se na přehrání partie.

Petr (3) se potkal také se zavřenou sicilskou, ale šlo zřejmě o jeden z těch nepravděpodobných úkazů, které nastávají při vysokém počtu opakování, kdy nějaký pokus může dopadnou zcela v rozporu s teoretickými předpoklady. Bílý si nechal udělat izolovaného pěšce na d4, který se záhy stal terčem útoku černých těžkých figur v koncovce D+2V. Petr občas proložil i jinou hrozbu, aby soupeř neměl dlouhou chvíli a nakonec zkušeně zavěsil.

Já (4) jsem nepodal nijak přesvědčivý výkon – ze zahájení nic hmatatelného, pak soupeř trochu nešťastně měnil i ty figury, které si měl nechat a dotáhl mne do koncovky, o které jsem byl přesvědčen, že je vyhraná. Bohužel jsem si nechal odříznout krále po čtvrté řadě (přehlídnutí) a najednou jsme byli velmi, velmi blízko remízy. Soupeř mi ji několikrát nabídl, ale já jsem projevil bojovnost a nakonec jej udolal v 73 tazích, ačkoliv pozice tomu dlouho skutečně nenasvědčovala.

Jirka (5) soupeře přehrál nějak rychle … v podstatě už při prvním ohledání pozice jsem měl pocit, že stojí lépe a ten se při každém dalším pohledu jen stupňoval.

U Silvie (6) jsem naopak podobný pocit (možná chybně) dlouho postrádal. Pozice mi připadala sice trochu lepší, ale nic víc. Až najednou koukám, že Silvie vyhrála. Jak se to přihodilo, to nevím.

Tomáš (7) naopak stál perspektivně (aspoň můj pocit byl takový). Bohužel, jak říká Tomáš, je mu jedno, zda hraje s IM nebo 2.VT, stejně vše jde do remízy.

Martin (8) svého soupeře přejel ve svižném rapidovém tempu přiměřeně rozdílu ratingů a podle všeho ani nepropotil tričko.

 

Vítězství není třeba přeceňovat, podobného soupeře zřejmě již v soutěži nepotkáme. Na druhou stranu každý bod skóre se může hodit.

 

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024