.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Soutěže družstev 2020 PŘERUŠENY

Očekávaný krok. Jaké má důsledky?

Ve čtvrtek 12.3. večer nejdříve Český šachový svaz a po několika minutách i Pražský šachový svaz vydaly prohlášení o přerušení všech šachových soutěží družstev, které hrají DuklaTýmy.

Zatím bez "řešení", co to znamená...

Možnosti jsou tyto:

  • Soutěže budou nedohrány a aktuální výsledky budou vyhodnoceny (pro postupy a sestupy)  jako konečné. To je však v případě pražských soutěží poněkud nespravedlivé, protože některé týmy mají o zápas méně. 
  • Soutěže budou nedohrány a aktuální výsledky budou doplněny chybějícími zápasy tak, že všechny budou "sehrány" s výsledkem 4-4. Krkolomné, ale o něco více spravedlivé, než předešlá možnost.
  • Soutěže budou kompletně anulovány. Tedy žádné postupy a sestupy, jako by se letos vůbec nic nehrálo. Předpokládám, že sehrané partie by se do el započítávaly.
  • Ponechat soutěž přerušenou, co kdyby se ji po uklidnění koronavirosituace podařilo dohrát v květnu a červnu. Teoreticky by to šlo dohrát i v září. Že by tento postup nějak narušil každoroční pražské jarní turnaje jednotlivců, nepředpokládám, protože tyto turnaje nelze začínat.

Nějaké jiné návrhy? Naprosto nezávazně, protože řídící orgány soutěží rozhodnou asi jinak...

Autor: PeS

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024