.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Vyšehrad D - Dukla C 5-3

Pátá prohra v řadě. Kdo z vás to nemá?

Prohra se silnějším Vyšehradem D (vztaženo k vyšehradímu Éčku) byla tak trochu v plánu. Navíc, ke všemu našemu neštěstí bojuje tenhle Vyšehrad o postup, a tak se na nás sešel. My jsme byli postiženi superkolizí čtyř DuklaTýmů. Naštěstí se už pozdravil Jirka Matyska, který si pochvaloval, že po odloupnutí několika šedých zákalů vidí nějak dobře, a to nejen na silnici, ale i v pozici.

ŠK Sokol Vyšehrad D   Dukla C
Trepka Jan H Z 2192 ½ - ½ 2138 Nečada Martin V Z
Hlavsa Petr Z 2178 1 - 0 2046 Sedláček Tomáš Z
Růžička Aleš H 2099 ½ - ½ 2038 Šiktanc Petr Z
Zajíček Karel Z 1935 ½ - ½ 2029 Melmuk Petr H
Šišák Richard Z 2023 ½ - ½ 1934 Pospěch Roman H
Brčák Marek Z 1892 1 - 0 1910 Sýkora Petr Z
Král Radovan 1920 1 - 0 1873 Rada Jan Z
Zdrubecký Miroslav 1834 0 - 1 1888 Matyska Jiří
 ___________________________ 5 - 3  ___________________________

Začněme tím smutným. Třemi prohrami. Úhlavním padouchem zápasu jsem byl já, Petr Sýkora (6.), protože jsem prohrál bílými, rychle a po výkonu, za který by se styděl i Brouk Pytlík. Po „oběti“ figury jsem přehlédl odšach a figuru už zpátky nedobral. Tomáš Sedláček (2.) pokazil v tísni asi rovnou pozici 2V+S na každé straně, a soupeř mu vybral pěšce na dámském křídle. Honza Rada (7.) celou partii trpěl v pasivní pozici, soupeř ji dokázal rozlomit, pobral něco pěšců a prohnal černého krále po šachovnici. Marný byl Honzův odpor. I když docela dlouhý.

Čtyři remízy se nerodily snadno. Martin Nečada (1.) udržel střední hru v králindické, 4P a soupeře k ničemu nepustil. Petr Šiktanc (3.) hrál sice stabilní, ale zajímavou pozici 2V+S na každé straně (téma dne), kterou v tísni udržel do remízové věžovky. Petr Melmuk (4.) prý (říkal Martin Nečada) nestál ve střední hře moc dobře, soupeř asi nechtěl pozici za příhodného stavu lámat. Roman Pospěch (5.) sehrál klidnou partii, kde remis byla zákonitá.

Jedinou výhru zaznamenal zaslouženě Jirka Matyska (8.). Soupeř s pěšcem méně v časovce zazmatkoval a Jiřík ho hezky zahákoval svými zdánlivě bezvýznamnými figurkami.

První, kratší polovinu soutěže jsme přežili jentaktak. Je kuriózní, že ač bez jediného bodu, nejsme na sestupovém postu, protože Praga a Vršovice, jsou tako stále na nule. Teď nás čeká sada jednodušších soupeřů. Snad se pochlapíme a poduklíme!     

Autor: PeS

Diskuze k článku

pm

Jen doplňuji- ve chvíli, kdy mi soupeř nabízel remízu, stál jsem nepatrně lépe- ukázal mi to po partii počítač. Předtím jsem se ovšem dost v pozici trápil....pm

19.02.2020 19:46


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024