.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Mahrla B - Dukla C 2,5 - 5,5

Doufejme, že tato letošní první výhra céčka bude odrazovým můstkem k dalším podobným výsledkům.

ŠK Mahrla Praha B

 

ŠO TJ Dukla Praha C

Možný Miloš (V-Z)

2285F

0

-

1

2088F

Pták Pavel (H-Z)

Štolba Miloš (H-Z)

2051F

0

-

1

2121F

Šiktanc Petr (--Z)

Novák Jindřich (H--)

2081F

1

-

0

2096F

Pospěch Radim (--Z)

Čejková Miroslava (--Z)

2052F

½

-

½

2058F

Sedláček Tomáš (V--)

Kalvach Ladislav (--Z)

1754F

1

-

0

1945F

Krutina Ivan (--Z)

Shatnev Evgeny (--Z)

1796N

0

-

1

1944F

Matyska Jiří (--Z)

Mahrla Josef

1598F

0

-

1

1922F

Framberk Jan (H--)

Jakuš Lubomír

1530F

0

-

1

1921F

Kolář Dan

 

:

 

 

Přestože jsme na Mahrle poprvé letos vyhráli, referát bude jen stručný.

 

Velice rychle skončili 2 partie někde kolem 15. tahu. Na poslední desce to tak velké překvapení nebylo, ale na první, Pavel Pták a černými !! výhra v 15.tazích !!, tak na to bych si před partií nevsadil! Podle slov Miloše Možného zapomněl v zahájení zahrát jeden tah a už se vezl.

Po další asi hodině hry se dohodl na remize Tomáš. Z jeho partie jsem nic neviděl, protože seděl v koutku, kam nebylo možno dohlédnout. A vyhrál přesvědčivě  Honza, který si tak letos udržuje 100% výsledek. Takže vedeme 3,5-0,5.

A to už se blížili kisny. Přes pomyslnou cílovou čáru jsem se první přehoupl já, když soupeř spadl ve 39.tahu. Po zahájení bych se vsadil s kýmkoliv, že tuto partii vyhraju. Soupeř téměř neměl co táhnout. Před přechodem do koncovky jsem šel do pokračování, o kterém jsem se domníval, že soupeř do něj jít nemůže, protože ztrácí věž. Bohužel se ukázalo, že s mojí věží také není vše v pořádku, protože by mi ji vyšachoval. (Nejhorší je, že hned po partii mně Tomáš ukázal, jak jsem mohl jednoduše místo honby za věží získat figuru.) V partii jsem si ponechal obě těžké figury a raději jsem odevzdal dva pěšce, jen abych se dostal svými figurkami na 7. nebo 8. řadu, což se nakonec podařilo a soupeř spadl v pozici, kdy už byl asi stejně prohraný.

Hned po mé výhře se vzdal Ivan, protože stál už asi 50 tahů úplně na prohru a tahal to jen do časovek. Neštěstí se tentokrát přilepilo na Radima. Partii rozehrál solidně,ale bohužel s horším časem a pozice po přechodu do koncovky na mě dělala dojem, že je vcelku vyrovnaná. Pak jsem několik tahů neviděl a najednou měl Radim pěkného volného pěšce na c2 navíc.  Možná ale uplatnit nešel, protože Radim si musel pohlídat jedinou věc: aby nedostal mat střelcem po dlouhé diagonále ve spolupráci s věží na 8. řadě. Bohužel si tohoto matu vůbec nevšiml a partii prohrál.

Pak už jsme si všichni jen vychutnali závěrečnou časovku v podání Petra Šiktance, který s figurou navíc nakonec soupeře také shodil.

 

Autor: Matyska

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024