.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Tentokrát "Pohodové" utkání Dukla C - Vyšehrad E 6-2

ŠO TJ Dukla Praha C ŠK Sokol Vyšehrad E
Pospěch Radim (--Z) 2086F ½ - ½ 2066F Kalivoda Jaroslav (--Z)
Melmuk Petr (H-Z) 2040F ½ - ½ 2092F Řehák Martin (H-Z)
Kasalický Petr (H--) 2037F ½ - ½ 2042F Doležal Martin (--Z)
Krutina Ivan (--Z) 1985F 1 - 0 1967F Jirman Pavel (--Z)
Světlý Jiří (--Z) 1962F 1 - 0 1946F Forman Miroslav (H-Z)
Matyska Jiří (--Z) 1927F ½ - ½ 1874F Šlechta Karel
Sýkora Petr (--Z) 1907F 1 - 0 1985F Novotný Josef
Kolář Dan 1875F 1 - 0 1837F Zoubek David
  6 : 2  

 
Poprvé v této sezóně jsme se jakožto Dukla C trousili do hrací místnosti, před zahájením všechny překvapila jedna nešachová zpráva, a to  že máme opustit budovu, protože někde hrozí požár. V šachovém šiku (hosté i domácí)  jsme se pak shlukli kolem vrátnice a bylo nám sděleno, že se naštěstí můžeme zase vrátit..
Podle soupisek jsme byli asi vyrovnaní soupeři, ale poměrně brzy jsme si tentokrát radostně uvědomili, že nikdo nestojí vyloženě špatně. Možná měl někdo ještě v paměti loňský rok, kdy jsme se stejným soupeřem prohráli 3,5:4,5  -a stačila tenkrát jen 1 prohra, abychom tenrát celý zápas prohráli...
 
Nejdříve skončily tři nerozhodnuté partie- vyrovnaná pozice na 1.šachovnici, kdy ani Radim, ani jeho lety bojů zkušený soupeř neriskovali. Pak přidal remízu i náš kapitán Jirka M. a konečně na 2.šachovnici jsem jako černý myslel, že mám více ze hry, leč soupeř pozorně manévroval a tak jsem také souhlasil s remízou. Rozhodovalo se jinde. Zálibně jsem obhlížel 4.šachovnici, kdy Ivan K. posílen vidinou výletu do hor, nedal soupeři moc šance a postupně ubyly P.Jirmanovi některé figury,bez kterých stěží mohl pokračovat.
 
Na poslední šachovnici mě zaujal silný útok Dana Koláře, ale nejistě jsem sledoval hodiny, které se v jedné chvíli snad zbláznily. Nepřestaly mu  počítat vteřiny i v době,kdy měl již táhnout soupeř. Naštěstí se ty hodiny podařilo zpacifikovat a v ukráceném čase Dan Kolář pokračoval vítězně v drtivém útoku. Postupně přehrával soupeře i Jiří Světlý, a tak  zbývaly již jen dvě partie za stavu 4,5:1,5. Nejdříve v ne zcela jasné pozici se soupeř Petra S. dopustil závažných chyb a Petr si ho  doslova vychutnal v závěrečné matové pasti,kdy už měl i materiální převahu. Zbývala ještě partie Petra K., který podle mě stál celou partii velmi dobře, ale pak ten tlak nějak vypustil a ta koncovka (střelec proti jezdci) už opravdu na výhru nebyla, spíše musel být asi sám Petr K. opatrný jak dál postupovat. Ta partie skončila,když už jsem tam nebyl, takže to nemohu doplnit.
PetrM

Autor: melmukp

Diskuze k článku

Matyska

Musím říci, že v partii jsem měl mimořádné štěstí. Už jsem myslel, že soupeře po pěkné kombinaci připrvím o materiál, když jsem najednou při soupeřově tahu zjistil, že celá varianta má malinkou dirku, kdy bych dostal mat s králem na f6. Pokrýt mat nebylo našt+stí těžké, ale pozice byla rázem úplně prohraná. Naštěstí soupeř se spokojil s opakováním tahů.

02.02.2016 18:32


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024