.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Praga C - Dukla D

Boj až do konce

 

TJ Praga Praha C

 

ŠO TJ Dukla Praha D

Fiala Jan (H-Z)

1933N

1

-

0

1952N

Lýsek Lukáš (--Z)

Šmíd Radek (H--)

1897N

0

-

1

1955N

Světlý Jiří (V-Z)

Ťoupal Josef (--Z)

1843N

½

-

½

1975N

Červenka Jan (V-Z)

Slavík Petr (--Z)

1818N

½

-

½

1974N

Dolínek Vladimír (--Z)

Bartoň Milan (--Z)

1809N

0

-

1

1889N

Mašek Jan (--Z)

Radics Robert (--Z)

1773N

0

-

1

1899N

Maršálek Luboš (H--)

Bečvář Pavel

1724N

½

-

½

1885N

Macoun Jiří

Hála Richard

1646N

½

-

½

1825N

Richtr Karel

 

3

:

5

 

 

První zápas s Pankrácí mě trochu „vyděsil“, řekl jsem si, že bychom už měli začít hrát o záchranu.

Postavili jsme se k tomu čelem, utkání s Pragou už bylo o něčem jiném, samozřejmě Praga síly Pankráce v plné sestavě nedosahuje.

Situace z prvního utkání se opakovala, ve svojí partii jsem se dostal do dvou velkých časových tísní a ostatní jsem téměř neviděl.

Jen z doslechu jsem zaregistroval, že Karel Richtr dává svoji partii za remis, jak mi potom řekl, jeho pozice se mu přestávala líbit.  0,5:0,5.

Celkem rychle následovaly remízy i u Vláďi Dolínka a Jirky Macouna.  1,5:1,5

Opět prohrál Lukáš Lýsek, jeho partii jsem vůbec neviděl, takže nevím jak k tomu došlo 1,5:2,5

Totéž platí i u partie Jirky Světlého který však vyhrál a položil základ k naší výhře.  2,5:2,5

Luboš Maršálek hrál na šachovnici vedle mě, takže něco jsem z jeho partie viděl. Opět pěkně soupeře tlačil a nakonec zaslouženě vyhrál. O to víc mrzí, že vzhledem k počtu volných hráčů nemůžu využít jeho služeb v příštím kole.  3,5:2,5

Definitivní pojistka na naše vítězství padla v mé partii, ale dalo to práci.

I vzhledem k svému nachlazení jsem se nemohl soustředit a opět se dostal do nehorázné časovky už v 15. tahu, kdy jsem se nemohl rozhodnout zda hrát otevřenou pozici s jezdcem proti střelci nebo ne.

Nakonec jsem stejně neviděl jinou možnost a tah zahrál. Poté ve vyrovnané pozici se soupeř dopustil několika nepřesností a nestál dobře. Ve 33.tahu kdy jsem mohl sklidit ovoce svého úsilí však kvůli časovce jsem neviděl g5, které jsem viděl až o dva tahy později. Soupeře jsem mohl definitivně „uzemnit“ tahem g4 ve 36.tahu, jelikož jsem však měl na hodinách něco přes půl minuty rozhodl jsem se pro výměnou variantu se ziskem pěšce. Tím jsem se dostal přes 40. tah a mohl si promyslet další postup. Už ve 41. tahu jsem se však rozhodl špatně a ztížil si úlohu. Dostal jsem se do druhé časové tísně a otázkou bylo zda nespadnu. Koncovku jsem hrál opět špatně, a kdyby se soupeř nedal „vybláznit“ a zahrál přesně partii bych nedokázal vyhrát. Štěstěna se však ke mně tentokrát otočila čelem a s pomocí bílého jsem dosáhl vyhrané pozice kdy už nebylo možné odvrátit mat. (Vyhrané Kc3 jsem opět zahrál až napodruhé, potom už soupeř rezignoval.) Na hodinách zbývaly necelé 2 minuty.

4,5:3,5

V poslední partii stál Honza Červenka hůře (alespoň to tak vypadalo, dvojice střelců vyhlížela hrozivě) Nakonec se soupeře rozešli smírně, zřejmě i vzhledem k tomu, že utkání bylo rozhodnuto. 5:3

Konec dobrý, všechno dobré, snad se nám bude dařit i nadále.

Autor: Honza

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024