.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Letní žurfixy a blicáky

Během léta se odehrával v HrMDukla skoro každý čtvrtek čilý ruch.

Konalo se několik nezapomenutelných blicáků, někdy i více za večer  - pokud se po hlavním turnaji ještě našla množina neukojených DuklaBorců a HostoBorců. Výsledky zatím nejsou na našich stránkách publikovány, ale hlavní organizátor (nejen) letních žurfixů, který si nepřeje být, pravděpodobně z přílišné skromnosti, jmenován, je jistě rád někdy vylepí. 

Postupem času se bohužel  (tak to vidím já...) staly ze čtvrtečních blicáků docela exkluzivní záležitosti. Proč? Protože se na ně dostavují příšerně silní hráči, a jedinci, jejichž elo pamatuje Frantu Pepu Jedničku a navíc zanechali šachu (např. já), jsou v takových turnajích většinou pobíjeni po celých četách.

Například první zářijový blicák včera měl při účasti 10 hráčů průměrné elo 2165, a to včetně mého! Pravda, občas se i nám, slabším, podaří nějakého silného borce obalamutit, popř. shodit, ale jedná se o vysloveně o náhodný jev, který sice potěší, ale jen do nejbližšího dalšího debaklu.

Proto se ptám! Kde jsou jiní DuklaBorci a HostoBorci, jejichž elo se drží tohoto, nebo ještě lépe minulého století? Přijďte si také zahrát a rozředit tu sílu, kterou předváději všichni ti Orságové, Schulové, Fajmanové, Votrubové a někdy i Muroňové. Nebojte se, HrMDukla je dostatečně velká, aby pojmula blicák o 16 i více lidech. 

P.S. Abych nezapomněl, včerejší blicák vyhrál s náskokem 1,5 bodu Petr Šiktanc (7% z 9), ačkoliv byl podle ela nasazen až jako šestý.  Budiž to pozvánkou i pro Tebe, kdo si chce KVALITNĚ zablicat, a jehož elo je "2150-".

Autor: PeS

Diskuze k článku

PeS

Obávám se, že moje výzva, aby se Blicání v Dukle nebáli účastnit i "méně silní" hráči, je zatím oslyšena. Proto ji musím zopakovat důrazněji a bez metafor:
Přijďte si na DukalŽurfix zablicat, i když vaše elo je menší než 2150! Nebudete litovat! Nebojte se slavných jmen a jejich el z 23. století!
Na včerejším (17.9.2015) blicáku se sešlo 9 hráčů s průměrným elem 2198, a to včetně mého secesního ela (slovní hříčka využívající, že "secese" má dva významy...). A jak to dopadlo? V napínavém finiši hlavního peletonu zvítězil sice jen o galusku, přesto zaslouženě Tomáš Sedláček, ačkoli aktuální elo ho ve startovní listině řadilo až na 8. příčku! Inu, když se někdo nebojí a má svůj den, tak se výsledek může dostavit!

18.09.2015 10:53


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024