.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Dukla A - Plzeň Letná 5:3

Ani jedna remíza!

TJ Dukla Praha

 

TJ Sokol Plzeň-Letná

Fajman Petr (HZ)

2269F

0

-

1

2131F

Falout Luboš (Z)

Bauma Jiří (Z)

2225F

1

-

0

2106F

Chaluš Karel (Z)

Muroň Miroslav (Z)

2223F

1

-

0

2080F

Štaif Martin (Z)

Orságová Silvie (Z)

2161F

1

-

0

2000F

Sládek Jaroslav (HZ)

Sedláček Tomáš

2112F

1

-

0

1849F

Holý Filip (Z)

Soukal Rudolf

2056F

0

-

1

1889F

Kopřiva Martin (H)

Koubek Václav (H)

2035F

0

-

1

1871F

Mundil Jindřich

Lýsek Lukáš

2029F

1

-

0

1543F

Kotěšovec Daniel

 

5

:

3

   

Soupeř nastoupil k utkání oslabený (bez prvních tří hráčů), takže jsme doufali v bodový zisk. Ten sice nakonec přišel, ale vůbec nebyl snadný.

Při obhlídce partií po cca 90 minutách hry jsem situaci hodnotil jako nejasnou – Petr snad OK, Jirka lepší, já jsem prohraný, Silvie nejasno, Tomáš asi malinko lepší, Ruda (před utkáním si stěžoval na nachlazení) se trápí, Vašek je při oboustranných útocích asi ten o krok vzadu a Lukáš je už v lepší koncovce s ratingově slabším soupeřem. Proto mne příjemně překvapilo, když jsem se cca 20 minut před kontrolou dověděl, že vedeme 3:0 a to ještě vidím, že Silvie je vyhraná … Akorát, kde bude ten další bod, v tu chvíli ještě jasné nebylo, ale naštěstí jsem to nevěděl.

Takže k jednotlivým partiím:

Petr (1) získal ze zahájení dobrou pozici, ale pak se nějak zamotal a musel dát kvalitu. Tu dokázal získat zpět a pozici srovnat, ale poté definitivně ztratil niť, když se vyhnul výměně bělopolných střelců (32. –Sf1).

Jirkova (2) pozice se mi tentokrát líbila už od zahájení (i když Jirkův zvyk zavírat věž na a8 – neviděl jsem to u něj v poslední době poprvé - mi přijde trochu masochistický). A také šla podle scénáře aktivní figury – malá kombinace – bod.

Moje partie (3) byla dost dramatická – zkusil jsem v zahájení (Italská) experiment – převést jezdce po trase Jb1-d2-f1-e3 ještě před tím, než udělám 0-0. No už mne to asi opakovat neuvidíte (pokud ano, tak už senilním). Po 10. – d5 byla moje pozice méněcenná, což jsem záhy pochopil a jal se hledat komplikace (v analýze jsme se sice snažili místo Sg5 držet pozici přes Dc2, ale Rybka si o tom myslí své, což se vzácně shoduje s mými pocity při partii). Komplikace se mi najít povedlo, v důsledku čeho jsme v dalším průběhu plném taktických obratů pak oba udělali plno chyb, soupeř byl nejméně dvakrát velmi blízko výhry, ale naštěstí své šance nevyužil, zatímco já jsem svoji první nepropásl.

Silvie (4) předvedla spolehlivý výkon – ustála černými počáteční aktivitu soupeře ve Skandinávské, vyprovokovala jej k nekorektní oběti na e6 a soupeř místo dlouhého odporu nastavil figuru. Sice to ještě tahal až do kontroly, ale marně.

Tomáš (5) hrál zahájení, které neumím správně ani pojmenovat, natož abych mu rozuměl. Podle Rybky si ale pořád držel malou výhodu, kterou mohl zvětšit pěkným obratem 23. c4. Ale nestalo se tak, což umožnilo ukončit partii o tah později tím, že soupeř nastavil umožnil realizovat motiv vidlí na c6 s ještě větším efektem.

Ruda (6) si partii protrpěl – všichni známe pocit, kdy jsme okolnostmi přinuceni hrát za ne optimálních podmínek a ještě navíc člověk cítí, že nestojí dobře …

Vašek (7) hrál zajímavou partii s útoky na opačné rošády, z počátku se to zdálo být dobré, ale od jisté chvíle jsem měl pocit, že je soupeř rychlejší.

Lukáš (8) měl poměrně snadnou úlohu – získal pěšce a postupně měnil vše, co se dalo. Pěšcovka na závěr byla již jasná.

Autor: Mirek

Diskuze k článku

jirka bauma

K té mé partii, to byla kuriozita, že jsem 2x během měsíce hrál stejnou variantu, soupeř tam podle mě měl vložit f5, jakmile to nedal, nestál dobře, pak jsem nesmyslně zahrál Ve8 místo Vd6, což jsem pak ještě vylepšil tahem Kh7, díky tomu získal soupeř remízové šance, kdy se mohl zkoušet zachránit věčným šachem, ale nevyšlo mu to na tempo.

09.02.2015 08:54


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024