.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

2.ročník memoriálu gen. J.Hradila

Tento memoriál se pomalu již stává tradicí v 1. říjnovém víkendu.

V sobotu 5.10. proběhl již 2. ročník Memoriálu gen. J. Hradila v rapid šachu. Hned na začátku musím říci, že z mého pohledu rozhodčího byl úspěšnější nžli ten loňský. Letos se zúčastnilo 36 hráčů (loni 28), zaznamenali jsme i účast něžného pohlaví – WFM Hana Modrová, proběhla soutěž v kategorii juniorů a na startu byla i řada mimopražských šachistů.

 

Jak tomu u podobných turnajů s velkým rozdílem v síle hráčů bývá, zpočátku nic nenasvědčovalo žádnému nečekanému vývoji, ale postupně se začaly objevovat i překvapivější výsledky. Tím největším byla porážka IM Milana Orsága v 6. kole od Bohumila Šimečka. Tomu se v prostorách TJ Dukly mimořádně daří, viz loňský jarní kandidátský turnaj, kde obsadil rovněž 2. místo. Takováto ztráta  v předposledním kole se již nedá dohonit, a tak nejvýše nasazený hráč nakonec skončil na stejném místě jako v 1. ročníku loňský favorit. Tím byl vloni Jan Svatoš, který si relativní neúspěch letos vynahradil pěkným výsledkem 6/7 a tím pádem 1. místem. 2. skončil již zmiňovaný b.Šimeček (5,5/7) a na 3. místě se umístil Martin Cuhra z Českých Budějovic. V cenách ještě byli Miloš Vrabec a Milan Orság. Hned za nimi se se stejným bodovým ziskem 5/7 umístil nejlepší reprezentant domácího oddílu Radim Pospěch. O pořadí v kategorii juniorů rozhodlo až pomocné hodnocení ve prospěch nymburského Lukáše Hučíka před domácím Patrikem Kapilou. Mezi seniory nebylo o 1. místě pochyb, neboť Miloš Vrabec odehrál celý turnaj na prvních 4 deskách.

 

Další Duklaborci se umístili takto: 9. Mirek Muroň 4b (bohužel nemilosrdný los jej v posledním kole svedl s M.Orságem. Věřím tomu, že při jiném vylosování by se Mirek popral minimálně o čestné místo nejlepšího Duklaborce.) 19.Jan Mašek 3,5b, 24. Boris Naď 3b, 25. Patrik Kapila 3b. A hráči, kteří za náš tým v posledních letech pravidelně hostují, se umístili takto: 18. V.Koubek st 3,5b, 21. V.Koubek ml 3,5b, 27. L.Lýsek 3b.

 

Kompletní výsledky naleznete na chess-results:

http://chess-results.com/tnr112842.aspx?lan=5

 

Na závěr nezbývá než poděkovat za organizační úsilí Rudovi Soukalovi a těšit se na již dnes připravovaný příští ročník.

Autor: Matyska

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024