.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Rapid ve Vraném

Tradičný Zvolský rapid v sokolovně ve Vraném, 27.4.2013, včetně kompletních výsledků.

Tentokrát jsme byli jen 3, protože na masivnější účast nebylo pomyšlení (rodinné a společenské povinnosti, atp.)

I když jsme cestou do Vraného ze sebe všichni sypali předběžné omluvenky za budoucí špatný výkon, tak se turnaj - viděno DuklaOptikou - docela povedl.

Oficiální výsledky na CHESS-RESULTS

80 účastníků

9 kol

2x20 minut.

Účast nabitá, i když některé známé tváře z minulých roků tentokrát chyběly.

 

Jaké že to byly ty výše zmíněné předběžné omluvenky, na které naštěstí nedošlo? Z pestré škály výmluv vybírám namátkou:

  •  Celou noc jsem nespal, sedě na posteli a smrkaje, protože na mne dolehla senná rýma.
  •  Jedu rovnou z práce, celou noc jsem nespal.
  •  Já jsem sice v noci spal, ale dolehl na mne debakl při posledním DuklaŽurfixu.

 Milošovi Sakařovi se dařilo v první půlce turnaje, avšak pak polevil a série čtyř nevýher za sebou mu trochu zkazila radost. Naštěstí v posledním kole hezky zvítězil a dostal se pohodlně nad svoje nasazení. Z výsledků vyjímám jeho výhru s Mirkem Muroněm. Miloš hrál bojovně a nadoraz a povětšinou se mu to vyplatilo.

Já (Petr Sýkora) jsem sehrál jankovitý trunaj plný komických příhod, trapných scének a kuriozit. Z pestrého děje vyberme třeba: Ve 4. kole si na mně smlsnul Jindra Melich. Po nepovedené Anglii jsem bez pěšce postavil pevnou střelcovku, avšak Jindra si bohužel povšiml, že poziční faktory nehrají příliš velkou roli a mého mezi pěšci nalezlého krále po diagonále zmatil. Pak naštěstí začali dělat soupeři chyby rychleji a častěji než já, po třech výhrách jsem v předposledním kole zasedli k partii Sýkora-Muroň. Ideální situace pro rychlou remis. A krátký oddech před posledním kolem. Jenže Mirek chce hrát, a tak mi nezbývá než zatnout zuby. Naštěstí byla Mirkova bojovnost po zásluze potrestána. Povedlo se mi odchytit okamžik, kdy Mirek ve špatný okamžik táhl špatnou figurou na špatné pole a získal jsem silný útok. Jenže Mirek je Mirek, však ho znáte. Sebral poslední zbytky sil, párkrát se vysmrkal a nechal stát napadenou figuru. Průzračná situace typu: Bílý útočí a zanedlouho dá mat, se mojí vinou rychle změnila v totální zmatek. Naštěstí mi byla Caissa nakloněna, Mirek mi celý bod přenechal, protože přehlédl nejen figuru, ale i přechod do věžovky s mým střelcem navíc. Když jsem před výměnami uchránil posledního pěšce, tak Mirek spadl. A tak se mi tohoto proslulého DuklaBorce povedlo na konci své šachové kariéry přece jen alespoň jednou v důležité partii porazit. Los pro poslední kolo ke mně byl sice milostiv - místo nějakého zkušeného vlka 2200+ mi přidělil dalšího (ten den už čtvrtého) jonáka - Sviták z Oázy -, bohužel černými. A tak to bylo jedno. V cca 80titahové partii jsem byl nakonec udolán. Ale musím říci, že těch 6 bodů je více než jsem si zasloužil...

Jediný Mirek Muroň nebyl s výsledkem spokojen, protože nehrál s nikým "nad" svým startovním číslem. Jeho tři prohry nastaly s Milošem, se mnou a s mladým jonákem Svitákem, který si ten den zaslouženě vydobyl čestný titul DuklaBijec dne. V posledním kole Mirek pohodlně přehrál pana Hašpla, a přehoupl se nade mne. Přesto by si měl tento bojovník tělem, duší i ledasčím jiným uvědomit, že jeho filosofie: "Přijel jsem na turnaj, a tak tam nebudu dávat partie za remízu!" může být někdy nesprávná.

Autor: PeS

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024