.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DuklaKlasa, DuklaPukla a DuklaPůlič 2013

I letos jsme se pokusili evidovat DuklaBorce v několika statistikách.

Nejdříve několik obecných sumárií:

DuklaBorci v Družstvech v roce 2013 odehráli 423 partií. Kontumace - oběma směry - se nepočítají.

Výhry: 159

Remízy: 153

Prohry: 111

Celkem uhráno: 55,67%

To je o poznání lepší výsledek než loni (+129=167-143 ... 48,40%) ,  není to však proto, že bychom se zlepšili... Je to proto, že se loni dvakrát sestoupilo...

Tedy: Jirka Bauma letos zažil skvělou sezónu a zaslouženě se chopil nejcennějšího poháru. Avšak i ostatní mu šlapali na paty. Loni byly bodové zisky na stupních vítězů "jen" 10-8-7. Letos jsme byli (tedy ti nejlepší z nás) o poznání údernější. Za povšimnutí a speciální pochvalu zaslouží Miloš Sakař, který se do čela prodral jako jediný jednodružstevný DuklaBorec.  Bez výhry letos ostali pouze 3 DuklaBorci, přičemž pouze jeden z nich odehrál více než 2 partie. I v této podrubrice tedy můžeme být spokojeni.

Tato kategorie už roky žádná velká překvapení nepřináší. Snad jen bronz pro "Bojovného Mirka" může čtenáře (a Mirka) zaskočit, ale co naděláte, mezi 22 partiemi se pár (bojovných) remíz vždycky najde... Na druhé straně máme mezi sebou řadu bojovníků/kamikadzů, pro které je každá remis svátkem. Napočítal jsem celkem 9 DuklaBorců, kteří sehráli více než 6 partií a z nich remizovali méně než v 25%.

Poslední kategorii jsem původně ani nechtěl vyhlašovat, avšak když na ni popatříte podrobněji, tak i ona je docela pozitivní. Vždyť 4 prohry (a to není opravdu za sezónu mnoho!) stačily na 9. místo.  Napočítal jsem 16 (tj. 39%) DuklaBorců, kteří za sezónu prohráli méně než 20% partií.

Speciální cenu, pancíř z tanku T-65, si po zásluze na dvoukoláku odvezl Lukáš Lýsek, který neprohrál žádnou ze svých 11 partií.

Děkuji všem DuklaBorcům za jejich účast v letošních družstvech a pokud se jim jejich pozice v nějakém DuklaNěco žebříčku nelíbí, pak nezbývá, než aby změnili svou šachovou výkonnost (nějakým směrem...)

Autor: PeS

Diskuze k článku

Luky

Byť si oné hodnotné ceny nesmírně vážím, nezískal jsem ji až tak úplně zaslouženě.Je sice v pravdou, že v Praze jsem byl neporažen, ale v krajské soutěži A v Moravskoslezském kraji jsem na první šachovnici prohrál hned 4 partie, sice s výrazně silnějšími hráči (v jedné partii byl rozdíl elo i přes cca 470 bodů), kdy jeden z nich byl dokonce extraligový matador, což ovsem není omluvou :-)

25.04.2013 13:24

PeS

Ano, Karel Richtr má pravdu, chybička se vloudila. Až jich najdete a nahlásíte více, tak to možná opravím.

25.04.2013 09:22

richtrk

zdravim, ac se mi bronzova pricka libi, nenalezi mi pravem, pac mam za Ecko pripsanou jednu vyhru navic ,-(
timto gratuluji Milošovi ,-)

23.04.2013 12:09


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024