.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Důležitá pozitivní změna pro soutěže družstev!

V sobotu jsem se (delegován za SKŠ) zúčastnil konference ŠSČR v Havlíčkově Brodě. Pospíchám s čerstvou zprávou, že tato mj. přijala usnesení, že od příští sezóny 2013/2014 může být každý hráč v krajských soutěžích (tedy i pražských) uveden současně na 3 soupiskách družstev.  To je významná změna, kterou si určitě náležitě užijí kapitáni při sestavování týmů na další sezonu. Také nepochybně přispěje k přežití lehce ostřelovaného družstva „E“ :-).

Luboš P.

 

 

Autor: Luboš

Diskuze k článku

Mirek

Upozornění (viz http://www.nss.cz/hospodareni-schvaleno ): již vloni rozhodla STK o tom, že základní sestava se bude stejně jako v soutěžích mládeže počítat nikoliv jako prvních 8 šachovnic, ale jako prvních 8 hráčů, kteří mohou skutečně k zápasu nastoupit (tedy max 3 volní hráči, cizinci a hosté a 5 kmenových hráčů bez písmenka) - asi je to důležité hlavně pro A-čko, ale člověk nikdy neví ...

17.04.2013 21:34

richtrk

Pravda, je potreba sehnat nove hrace. K.

08.04.2013 15:44

Honza

Skutečně to bylo schváleno? Četl jsem materiály jen zběžně, ale nabyl jsem dojmu, že nedošlo ke shodě a Středočeský šachový svaz to chce vyzkoušet.
Myslím, že naše problémy to neřeší, spíše to může vést k různým machinacím.
Těžko někdo bude hrát za 3 družstva (pokud není v důchodu a nenudí se)já osobně více jak jeden zápas v týdnu nezvládnu. Náš problém tkví v tom, že hráči ubývají (oproti loňsku nebyli k dispozici Igor Němec jr. prakticky Standa Volek a Červenka už několik let, nemluvě o Fikrovi.)Hostování to dle mého názoru také neřeší, ostatní oddíly jsou na tom podobně - vymíráme. Světlou výjimkou je v Praze Oaza která se věnuji mládeži, jinak nemám přehled. Povolení hostování ve třech soutěží bude přínosem pro kluby, které mají ambice na postup a budou mít hráčům co nabídnout. Oddíly které mají problémy s hráčským kádrem na to spíše doplatí. Možná se mýlím, ale mám zkušenost už několik let, že o soutěže, které hrajeme není zájem. Zkoušel jsem "lanařit" mladého kluka z Havl. Brodu který v Praze pracuje, ale i když zde nehraje za žádný klub, nemá zájem - práce ho úplně zaměstnává a nemá náladu si ještě "kazit" večery.

08.04.2013 15:36


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024