.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA C - Kobylisy B 4,5-3,5

Družstvo C je na 85% také zachráněno v Přeboru.

K poslednímu zápasu v soutěži jsme nastoupili v pondělí s vědomím, že nám mohou pomoci jen všichni svatí. Před tímto kolem jsme byli na předposledním místě se ztrátou 1 bodu na Bohemians D a 2bodů na Vršovice a mnohem horším skore nežli měla obě tato družstva, která navíc hrála spolu v úterý. Očekávali jsme u nich předem jasný výsledek 4-4, čímž bychom v každém případě skončili na předposledním sestupovém místě.

Soupeři k nám dorazili tentokrát v 8 lidech, i když ze základní sestavy hráli jen hráči psaní na 1.,2. a 8. místě.Nevím jestli trochu uvolněnější atmosféra způsobila, že se nám hrálo lépe, ale zdálo se mi, že ve většině partií stojíme dost dobře. A jak to všechno dopadlo u nás:

1. Kout-Šimek 1-0

2.Janáček-Kopta 0-1

3.Matyska-Grus 1-0

4.Rada-Novák 1-0

5.Novotný-Kubíková ml. 0-1

6.Radim-Čihák 0-1

7.Strahl-Turek 1/2

8.Kolář-Žďánský 1-0

První skončila partie Jirky Strahla s Turkem, protože Jirka přijel obětavě, i když měl večerní program a nemohl partii sehrát. Naštěstí soupeř byl naložen rovněž mírumilovně a tak po 5min. remis. Zde si neodpustím kritickou poznámku do vlastních řad, když je trochu smutné, že kmenoví hráči DA se na poslední utkání nechtějí obětovat a musejí nás zachraňovat hosté.

Druhý prohrál Jarda opět na čas. Jarda si zřejmě neuvědomuje, že Pražský přebor je možná hodnotnější soutěž nežli 2.liga a se svými problémy s časem si nemůže dovolovat chodit na utkání pravidelně o 5-15 minut později.

Já jsem ve své partii v 16.tahu jako bílý obětoval figuru (soupeři v "Petrosjanově" zahájení nehraje Va8 a Sc8, mě po 0-0-0 všechny figury míří na královské křídlo, tak proč do něj nevrazit figurku a pak ho zmastit?).Ovšem přiznávám sebekriticky, že propočet jsem mohl udělat trochu lepší, protože teprve potom jsem zjišťoval, jak se mi z matů vyvléká . Naštěstí jsem alespoň vydoloval figuru zpět s nádavkem nějakého pěšce a i když nakonec vznikla koncovka s nestejnobarevnými střelci, byla parti stále vyhraná.

Protože jsem musel sedět skoro pořád nad vlastní partií tak jen několik málo postředů. Zdeněk tentokrát po tradičně dobrém zahájení soupeře nepustil a dále svíral až nakonec zaznamenal 1. výhru v soutěži. Honza Rada také zaznamenal 1. výhru, když podle očitých svědků v "oblíbené" kisně stál podezřele, ale potom soupeř také někde pochybil a já jsem jen viděl závěr, kdy měl Honza dámu navíc. Jára nestál nijak oslnivě, ale evidentně zapomněl na hodiny (3 téměř jediné tahy se za 35 vteřin dají udělat pohodlně) a nečekaně  spadl. Jak prohrál Radim nevím. O všem rozhodovala poslední partie Dana. Během hry se mi to zdálo jako naprosto vyrovnané, ale podle dalších očitých svědků (hlavně Ivana, který naše družstvo po celou dobu vytrvale povzbuzoval, za což mu patří neskonalý dík) Dan trpělivě a systematicky pozici vylepšoval a dotáhl k vítěznému konci.

Večer jsme se tedy rozešli v dobré náladě s tím, že příští rok si pěkně a vítězně zahrajeme v 1.třídě. K nečekanému vývoji však došlo hned v úterý ráno. Volal mi Radovan Maxa, jak jsme hráli a když slyšel, že jsme vyhráli, tak hned že oni taky budou hrát na výhru, aby neskončili 3. od konce, kdyby náhodou z ligy sestoupila 2 pražská družstva, tak aby nesestoupili a že určitě Vršovice udělají. Po této radostné zpráve,  jsme se hned začali  začali domlouvat s Járou a Radimem, že se na ně půjdeme podívat. Pak jsem si však uvědomil, že sám večer hraju, a tak sledování zbylo na Járovi a Radimovi. Druhý den jsem se dozvěděl neuvěřitelné: Bohemians D-Vršovice 3,5-4,5. Mač to prý byl neskutečně napínavý, v průběhu to vypadalo, že Bohemka svůj cíl splní, ale zřejmě nervozita a zbytečná snaha to hrát na výhru místo se spokojit s celkovou remisou, zapříčinila několik zvratů.

Takže těď musíme ještě počkat do neděle, jestli náhodou k asi jisté Viktorce se nepřidá ještě Bohemians B a nesestoupí. Potom bychom se přeci jen nakonec ocitli ve společnosti našeho družstva D.

Mat

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024