.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Družstva 2013, elo žebříčky

Byly zveřejněny sestavy pražských družstev pro soutěže 2013

Naleznete je na obvyklém místě. Zdá se mi, že soutěže jsou opět o něco nabitější než loni. Jako by okolnímu světu elo přibývalo, zatímco nám nějak odtéká.

Zde jsou žebříčky v soutěžích, kde hrají DuklaTýmy, průměrné elo šachovnic 1-10, pokud je na nich 4 a více  speciálních hráčů, pak jsou přibírání do počítání další náhradníci:

1. třída, skupina 12

průměrné elo skupiny 12 je: 2017

1. třída, skupina 11

průměrné elo skupiny 12 je: 1984

Domníval jsem se, že STK rozřazuje týmy do skupin 11 a 12 tak, aby tyto skupiny byly vyrovnané (loni: 11=1995, 12=1996), avšak rozdíl mezi průměrným elem 12 a 11 letos je "úctyhodných" 33 bodů! Tak nevím...

Většina týmů má na některých základních deskách evidentní vycpávky, které budou rády, když odtahají povinné dvě partie. Jako každý rok v tomto směru kraluje LISA, jejíž elo je opět úctyhodné a staví tento tým do pozice jasného favorita, ale stejně tak to bylo i loni, a LISA nakonec skončila šestá.

Ve skupině 11 je jasným favoritem loni sestoupivší Pankrác D, kromě silného Ela mají každou sezónu dobrou docházku a sestavu bez vycpávek. Našemu Déčku nezbývá než vsadit na nadšení, dobrou docházku a bojovat o udržení. Podobné to bylo i loni a nakonec z toho byl slušný a zasloužený střed tabulky.

O postup ze skupiny 12 se chce rvát 6 možná dokonce 7 týmů! Déčko Bohemky loni soutěž zachránilo v posledním kole, avšak letos, posíleno o tři silné hráče typu Korsa, Matějka by mohlo svůj mladý prapor držet dosti vysoko. Neznámou veličinou je Déčko ERY, která po různých posilováních a slučováních představí řadu neznámých tváří - budou chodit? bude je to bavit?

Záloha PORGu loni překazila několik postupových plánů a letos má vepředu nová, orientem vonící jména... opět se můžeme jen dohadovat: budou chodit? Bude je to bavit?

Překvapit mohou i staří kozáci z Radlic a nevyzpytatelná je i zmateně poskládána Oáza C (s hráčem 2200+ na pozici prvního náhradníka - že by vycpávka nového typu?).

Naše duklácké Béčko a Céčko nemá, co by tajilo, protože jsme takřka bez náhradníků, tak jsme naprosto čitelní a bez vycpávek. My chodit budeme, ale bude nás to bavit? Doufejme, že ano!

Pro porovnání ještě stejný žebříček pro Pražský přebor:

Zde je průměrné elo: 2127 (loni to bylo: 2130)

Autor: PeS

Diskuze k článku

richtrk

Honzo, nebud pesimista ,-)
ja mam letos v planu, ze v prubehu sezony nam bude prat neuveritelne stesti a s deckem i eckem budeme bojovat o postup ,-)

02.01.2013 09:39

Honza

Co se týče D, bohužel nadšení asi stačit nebude. Vloni jsem si myslel, že už to horší být nemůže, opak je pravdou. Nejenže máme klasickou vycpávku Honzu Červenku (kéž bych se pletl a Honza hrál více), který je v sestavě protože schází hráči, ale ztráty oproti roku 2011 jsou děsivé: Radim, Honza Štach a Igor Němec. Stačí se podívat na jejich procentuální úspěšnost. Důsledkem tohoto výpadku se Lukáš Lýsek, Karel Richtr a Luboš Přívozník posouvají hodně vysoko a kdyby uhráli stejný výsledek jako vloni bylo by to skvělé. Další neznámou je pro mě docházka Jirky Světlého (nevím jak na tom bude časově) V minulém roce se družstvo prakticky (kromě jednoho případu sešlo) No a samozřejmě jsou tu ještě kolize s E a C. (Jsem opravdu zvědav jak to bude vypadat, nezbývá než doufat v zázrak)

13.12.2012 16:17


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024