.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Turnov B - Dukla A 5:3

Bohužel došlo na naše předzápasové obavy a na kvalitního soupeře jsme nestačili na zadních deskách.

 

 

ŠK Zikuda Turnov “B“

 

Šachový oddíl TJ DUKLA Praha

Bednář Marcel (H)

2270F

0

-

1

2408F

Orság Milan (H)

Možný Miloš

2329F

½

-

½

2288F

Fajman Petr (H)

Kopal Josef

2229F

1

-

0

2189F

Bauma Jiří

Vltavský Vladimír

2177F

½

-

½

2177F

Muroň Miroslav

Vaculík Martin (H)

2277F

½

-

½

2095F

Koubek Václav (H)

Maršálek Zdeněk

2240F

1

-

0

2024F

Pospěch Radim

Ďúran Tomáš

2175F

1

-

0

1964F

Sýkora Petr

Brouček Tomáš

2076F

½

-

½

1944F

Matyska Jiří

 

5

:

3

   

V tuto chvíli ještě nemám k dispozici partie, tak jen dojmy, co jsem zaslechl či zahlédl.

Velmi rychle skončila Petrova partie (2) s Milošem Možným. Pro oba byla remíza přijatelný výsledek a nutit Petra do hry s renomovaným soupeřem mi nepřipadalo vhodné.
0.5 – 0.5

Pak se postupně začaly na jednotlivých šachovnicích rýsovat kontury konečného výsledku – bohužel bylo jasné, že o výhru usilujeme pouze na první desce, zatímco šachovnic, kde jsme stáli hůř, bylo více.

První celý bod Turnov získal na 6. desce, kde Radim v trochu lepší ale velmi složité pozici přehlédl soupeřovu hrozbu.
Vašek Koubek dokázal ustát tlak svého silného soupeře a nabídl remízu, kterou soupeř přijal.
V zápětí skončila i moje (4) partie, kde jsem neměl rozumnou možnost, jak se vyhnout opakování tahů. Domácí analýza ukázala, že partie nikde nevybočila z hodnocení „rovná hra“.
2.5-1.5

Skóre posléze srovnal Milan (1), který postavil svého oblíbeného Tarasche a soupeře prostě přehrál. Divoké popartiové analýzy na mne dělaly dojem, že soupeř mohl sice zkoušet leccos, ale všechno by dopadlo stejně.
2.5-2.5

A  tak se dohrávaly 3 partie, kde jsme všude stáli hůř. První skončil Petr (7), který v nadějné pozici (na hranici výhry) vzniklé z oblíbené Pircky nepokračoval dost důrazně a byl hanebně oškubán o nějaké pěšáčky a vysušen.
3.5-2.5

Jirka (3) ztratil v originální pozici poměrně brzy pěšce, ale dokázal ještě poměrně dlouho vzdorovat a klást pasti, ale jeho zkušený soupeř si vše ohlídal a dovedl partii do logického vyústění.
4.5-2.5

Jako poslední končil Jirka (8), který se již po zahájení dostal do horší pozice, ale bránil se tak dlouho, až soupeř umdlel a pozici – v jistou chvíli zřejmě vyhranou – pokazil.
5-3.

Na zpáteční cestě jsme navíc ještě viděli, jak Berdych prohrál v Davis cupu, takže deprese byla takřka totální. Ale podceňovaný Štěpánek to napravil a tak nakonec den skončil přeci jen v lepší náladě. J

Autor: Mirek

Diskuze k článku

PeS

Moje partie (7.) na hranici výhry nikdy nebyla, i když to mohlo po zahájení tak vypadat. Pouze jsem soupeře nachytal v zahájení. V druhém poločase už měl jasně navrch. Dalo by se říci, že můj mladý, sympatický soupeř neuměl pircku, ale zato uměl hrát šachy; u mne to bylo přesně naopak.

20.11.2012 11:11

jirka bauma

Co se týče mé partie, soupeř po zahájení stál hůře, ale velmi pěkně obětoval pěšce, když už to s ním jinak mohlo jít z kopce. Kdybych ho nebral, stál bych o něco líp, kdybych ho vzal, asi bych se dostal do problémů, já se rozhodl jej vzít odloženě, ale přepočítal jsem se, dostal jsem se jak do problémů, tak jsem neměl jsem ani toho pěšce navíc, následně jsem se přehlédl znova a přišel tak o 2 pěšce, a pak jsem to asi 30 tahů dohrával v beznadějné pozici.

19.11.2012 16:50

Radim

Mirek mi v hodnocení partie straní. Jak zjistila bystrá Rybka, v kritické situaci už jsem stál hůře, neměl jsem si předtím brát otráveného pěšce na c6. Kdybych ho nebral, stáli bychom vyrovnaně. Celkově vzato, aniž bych to byl býval tušil, trefil jsem se soupeři do zahájení, které zná velmi podrobně a hrál ho přesně v intencích.

19.11.2012 11:27


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024