.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Lysá C - Dukla A 6.5 : 1.5

Debakl na úvod sezóny, partie naleznete v sekci Partie.

Do Lysé jsme si zajeli pro vysokou nadílku, nějak nevím, koho bych mohl za předvedený výkon pochválit. Snad jedině Petra Sýkoru, který remizoval černými se soupeřem o úctyhodných 264 ELO bodů silnějším. Celkově jsme ale popadali jak přezrálé hrušky.

ŠPAČEK - FAJMAN 1:0

NECKÁŘ - BAUMA remis

POSTUPA P. - MUROŇ 1-0

KOLÁŘ - KOUBEK ml. 1-0

HUSÁRIK - KOUBEK st. 1-0

JIRK - KRUTINA 1-0

HOSTIČKA - SÝKORA remis

POSTUPA M. - MATYSKA remis

1. Petr dlouho držel zajímavou pozici blízko rovnováze, ale pak přehlédl nějaký celkem jednoduchý obrat (aspoň podle zaslechnutého vyprávění - sám jsem toho moc neviděl a tak doufám, že víc se dovíme z partií, které by měly být během pár dní) a bylo po partii.

2. Jirka dlouho stál neznámo jak, ale také nejspíš kolem roviny, až v koncovce, kdy se již ostatní partie hroutily, to oba dali za remízu.

3. Já jsem se ani nevím jak dostal černými do klasické španělky, podařilo se mi získat citelnou výhodu, ale poslední čtvrthodinu jsem sekal jednu chybu za druhou. (Pozice byla vyhraná po 33. - Vd3!! namísto Df4.) Trápil jsem se nejdéle.

4. Vašek bílými ve Francouzské získal podle mne perspektivní pozici, ale pak se začalo kombinovat a nějaké přehlédnutí typu sebraný střelec d3 už pole g6 nekryje veldo k rychlému konci.

5. Starší Vašek byl zaskočen Evansovým gambitem a z překvapení se nevzpamatoval.

6. Ivan bílými hrál nějakou normální klidnou pozici s izolovaným pěšcem, ale pak došlo k zápletkám, ze kterých Ivan vyšel se 2 pěšci méně.

7. Petr černými obětoval pěšce a umně kouzlil kompenzaci i po výměně dam. Navíc na rozdíl od některých jiných z nás včas nabídl remízu.

8. Jirku bych také rád pochválil za remízu se silnějším soupeřem, ale nemohu se zbavit djmu, že v té partii měl víc než remízu - uvidíme, co tomu řekne stroj. (Jde mi o pozozici po oběti pěšce g3, kde podle mého rychlíkového dojmu došlo předčasně k výměně ph5 - mám pocit, že mělo předcházet přeskupení těžkých figur na g a h sloupcích.

Není první naše utrpěná porážka, zřejmě nebude ani poslední - rychle se oklepat a jedeme dál :-).

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Mirek

Tak jsem se trochu díval na partie a malinko bych doplnil svůj komentář ke dvěma partiím, kde jsme přeci jen mohli urvat více:

ad 2. Jirka stál po 30. - Sxh3? na výhru - měl hrát 31. Kh2! a černý by neměl kam se střelcem ustoupi, protože po Sc8 následuje 32. De8 Kg7 33. exf7 +- a Sd7 se vyvrací přes 32. exf7 Kxg7 33. Dh7.

ad 8. Tady skutečně místo 18. hxg6 mělo přijít Ke2 s dalším Vg1 a obrana černého vůbec není jednoduchá, byť i podle stroje bílý nemá velkou převahu.

17.10.2012 22:07

PeS

Pokud si prý jen já zasloužím pochvalu, pak tedy potěš pánbů, jak to asi muselo vypadat na jiných deskách?! Pravda, co jsem zahlédl, nebo zaslechl z dodatečného vyprávění, bylo spíše deprimující, než povzbuzující. Ale to se už v dalším kole jistě změní! Nezbývá, než věřit starému pořekadlu, že první prohrání do kapsy vhání!
V Lysé se ukázalo, že hraní ligy má své výhody - potkal jsem se s několika starými známými a především jsme s Ivanem okusili skvělé vepřové medailonky (s hříbkovým přelivem = Ivan, se smetanovošpenátovým přelivem = já) v nedaleké (kvalitou špičkové, cenami podhodnocené) restauraci.

16.10.2012 11:58

jirka bauma

Já stál dobře, ale forma nebyla dostatečně dobrá. Až to sem Mirek dá, můžete se na to podívat. Myslím si, že zvlášť na tahy Ja3 a Sxh3 jsem nezareagoval dobře.

15.10.2012 09:53


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024