.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Turnaj který zaslouží pozornost

Konečně - po fotbalových jsme se dočkali i šachových rowdies.

Pro milovníky rapidů doporučuji turnaj v Chotči u Pardubic,(memoriál Čeňka Honsy) který má tradici (konal se již 14. ročník) a úroveň. Původně jsem přemýšlel o rapidu v Pelhřimově, ale jelikož jsem se musel dopravovat po vlastní ose bez auta, tuto možnost jsem zavrhl. Ve stejný den (22.9.2012) jsem objevil turnaj v Chotči, který pořádá pardubický oddíl Polabiny 2222. Spojení je výborné, vlak je v Pardubicích za 1 hod. a od nádraží pořadatelé zajišťují svoz autobusem do obce Chotče (15 min.), kde se turnaj hraje v místním hostinci. (Majitel je šachista, který se také turnaje zúčastnil.) Velice příjemně jsem byl překvapený organizací a atmosférou turnaje. Odpadly obvyklé průtahy a zmatky, které provázejí většinu turnajů tohoto typu. Losování a nasazování kol bylo z notebooku přes projektor promítáno na stěnu hrací místnosti, takže nikdo se nemusel tlačit u špatně čitelných tiskových výstupů – vše bylo krásně a pohodlně vidět. Kromě peněžních a věcných cen pro každého účastníka byl ještě zvláštní bonus: za každou výhru hráč při nahlášení výsledku obdržel kupon do tomboly, která byla vyhlášena na konci turnaje a jediný vyhrávající bral peněžní cenu srovnatelnou s cenou pro vítěze turnaje, kterým se stal GM Mirumian Viguen (ELO 2511) Zájemci o výsledky turnaje se mohou podívat na adrese:

 http://chess-results.com/tnr80440.aspx?art=4&lan=5&turdet=YES

 

Turnaj probíhal  v přátelské a pohodové atmosféře díky absenci notorických „hádačů“ a „protestantů“.  Proto mi ani nevadilo, že můj výsledek nebyl nijak světoborný. (obhájil jsem si svoje nasazení). Jedinými výtržníky bylo družstvo Chess rowdies  z Liberce, jejichž hráči byli ozdobení modrými parukami a tričky se jmény světových hráčů – ovšem přizpůsobenými. Např. můj soupeř Lašek se pojmenoval Lašker. Mohli jste také potkat Polkárovou, či Fischishera. Bylo to docela vtipné, na jiném turnaji se s tím nesetkal. Dokonce jsem se střetl na turnaji s jedním bývalým hráčem DAP s p. Hájkem, který za náš klub hrál v tak dávném čase (r. 1959), že ani nezažil gen. Hradila.

Účast v tomto turnaji byl ode mě původně „výstřel do neznáma“ (z Prahy jsem byl jediný), ale po zkušenostech z tohoto ročníku určitě bude mít přednost před ostatními turnaji tohoto typu.

Autor: Honza

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024