.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DAP D - Holdia C 2 : 6

V boji o 5. místo jsme utrpěli vysokou prohru

Ptáčník - Adámek 2174            0,5 : 0,5

Červenka - Fraas 2194               0 : 1

Pospěch - Rous 2079                 0 : 1

Světlý - Tocháček 2019              0 : 1

Štach - Volejník 1950                0,5 : 0,5

Naď - Zimák 1925                     0,5 : 0,5

Haase - Kozák 1870                  0,5 : 0,5

Staněk - Stojkovič 1982              0 : 1

 

 

V zápase s Holdií jsme nastoupili bez Dolínka a Maška a bylo to znát. Holdia má především na předních šachovnicích silné hráče ( dva z nich nastoupili i proti  DA B ) a tak nebylo jednoduché udržet s nimi krok. 

 Jelikož ostatní partie jsem téměř nesledoval maje dost starostí se svojí, můj komentář bude možná nepřesný.

 Petr Ptáčník remizoval po vyrovnaném průběhu, ostatní tři desky však neuspěly. Nejvíce šancí  měl Radim Pospěch. Pěšec ( a později snad  kvalita ) navíc mohly rozhodnout v jeho prospěch, ale chyba znamenala nakonec opačný výsledek. Honza Červenka a Jirka Světlý dlouho stáli vcelku uspokojivě, ale Honzu soupeř nakonec přece jen přehrál a Jirka spadnul na čas. Boris Naď a Pavel Haase stáli celou partii malinko lépe, ale k výhře to nestačilo. Pan Staněk taky nestál špatně, ale jakým způsobem nakonec prohrál jsem neviděl.

 Moje partie byla zpočátku vyrovnaná, kolem dvacátého tahu jsem začal získávat  převahu. Časovka ale vykonala své a po jejím skončení už jsem stál spíše hůř. Za ještě nerozhodnutého stavu jsme oba usilovali o výhru, ale byl to přece jen soupeř, jehož šance byly lepší. Neodhodlal se však k otevření královského křídla s obětí kvality, jejíž důsledky nebyly jasné a situace se opět vyrovnala. To už nás ale oba tlačil čas a s necelou minutou už nikdo nechtěl riskovat  ( i když asi 20 sekund k dobru by mi zřejmě mělo stačit, abych soupeře shodil).

    Tato prohra znamená, že s největší pravděpodobností skončíme na šestém místě.

 

 Honza Š    

 

 

 

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024