.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Šárovcova Lhota 2012

Nejez ten řízek, budeš litovat! (Aktualizováno!)

kompletní výsledky

Na tradiční rapid do východních Čech odjela obvyklá sestava DuklaBorců (Ivan Krutina, Miloš Sakař, Radim Pospěch, Petr Sýkora). V cestě do oblíbené “Obecní hospody” nám nezabránily ani drobné zdravotní problémy, ani rodinné povinnosti. Radim a já jsme ve čtvrtek dlouho študovali předpověď počasí na sobotu 14.4. a shodli jsem se, že určitě bude alespoň trochu, avšak pro naše potřeby dostatečně pršet, a tak odjezd na chalupu/chatu je možné díky počasí nerealizovat, což každá jen trochu rozumná manželka musí pochopit a schválit. U mne byla situace ještě zamotanější, protože se rapid v Šarovcově Lhotě přesně na den i hodinu kryje s výročím mé svatby (a svatby mé ženy, pochopitelně!) No, nebudu vás seznamovat s finesami, v jakých funguje manželství u Sýkorů a Pospěchů. Snad stačí říci, že jsme oba ráno v sobotu za slunečného počasí odjeli a celý den marně vyhlíželi déšť – nedočkali jsme se. Naštěstí naše ženy umějí být velkorysé a dokáží odpouštět i mnohem větší prohřešky, než to, že neprší.

Loňský ročník je popsán zde, takže můžete porovnávat… V Obecní šárovcolhotovské hospodě je to pokaždý stejný, do oběda to jde, po obědě propad… Po loňském “poobědě” (0-%-0-%), který byl stejně příšerný jako předloňský (1-0-0-0), jsem se zařekl, že musím, prostě musím, oželet oběd. Podobné zkušenosti měli po loňsku i Miloš, Ivan a Radim. Jeden z nás vydržel, neobědval a vaším úkolem je z výsledkové tabulky poznat, kdo to byl (kola po obědě naleznete za tlustou čarou).

nasazení

 ________________

Pořadí

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

bodů

Buch.

10.

Radim Pospěch

3.

1

1

0,5

1

0

0,5

1

1

1

7

51

8.

Ivan Krutina

10.

1

1

1

0

1

1

0

0

0,5

5,5

49,5

11.

Petr Sýkora

19.

1

0,5

1

0

1

0,5

0

0

1

5

50

6.

Miloš Sakař

41.

1

0

1

0

0

0,5

1

0

0

3,5

40,5

 

Celé družstvo

 

4

2,5

3,5

1

2

2,5

2

1

2,5

+6

 

Ano, Radim jako jediný vydržel kulinářské tlaky, a udělal po obědě skoro tolik bodů jako zbývající tři DuklaBorci dohromady. Miloš si počvachtával s gulášem a pivkem, Ivan a já zvolili řízek, ještě mi na talíři mastně prskal a byl formátu A5 a kvality 1A. Jako dorážka nám posloužil štrůdl naštěstí až po posledním kole, a tak ho nelze označit za spoluviníka. Cestou zpátky si Radim v autě kousek za Sobotkou postěžoval, že má hlad a snažil se chvíli (asi 1 sekundu) sondovat, zda bychom někde nezastavili na (jeho) jídlo. Odpovědí mu bylo pouze ledové mlčení.

Je to tak, chceme-li něčeho dosáhnout, musíme tomu něco obětovat.

Miloš Sakař se turnajem protrápil, odehrál ho (až na partii se stříbrným mladým Vojtou Kykalem – 4.kolo) na zadních stolech s hráči typu “nižší střední třída”. Naštěstí to vzal sportovně (ujistil jsem ho, že další Rapid bude hrát určitě lépe – snadno splnitelný slib). Při vyhlášení výsledku byl Miloš označen za největší překvapení turnaje, a tak jsme ho museli chvilku utěšovat.

Petr Sýkora – jako obvykle: do oběda docela dobrý, pak bylo zle. Naštěstí se mi podařilo vyhrát dopoledne dvě bílé anglie s poměrně silnými hráči, takže jsem snědl řízek s pocitem, že už mám svoje odpracováno… Tři prohry nastaly po strašných hrubkách: Nevidím jednoduchý zdrcující šach, nevidím šach prostý a odběr figury, ve třetí jsem nechal ve zcela vyhrané pozici stát napadenou věž, navíc se šachem. Moje pozice byla před blundrem tak dobrá, že se dala i pak hrát, ale to by se toho musel ujmout někdo jako rybka nebo fryc, kteří, jak známo, si nic ze svých předchozích chyb nedělají a nejedí řízek. Já si bohužel svých chyb všímám, a tak snadno dokonáván dílo zkázy. Od totální blamáže mne zachránilo poslední kolo, kdy jsem pana Kykala staršího doslova užužlal v lepší koncovce V+S a vykompenzoval si hrubici s Kykalem mladším.

Ivan Krutina – to má podobné jako já, avšak o trochu lepší, protože do řízku stihl nasyslit o půlku více. Ivan lamentoval, že nevyhrál v posledním kole vyhranou partii, své prohry označil za hloupé. Rozhodující byla zbytečná prohra s vítězem v 7. kole. Tady se lámal Ivanovi chleba.

Radim Pospěch – hladověl, ale vyplatilo se mu to. Především závěr měl výborný a dařilo se mu vyhrávat i napínavé, visící pozice. Nepropadal panikám, a i když se mu někdy nepodařilo najít hezký kombinační motiv, tak výhru poctivě vydřel. Jako cenu si odvezl diplom, medaili a zahradnické nůžky (aby prý jeho žena z toho také něco měla…).

1.

Fiala Jaroslav

2238

7%

2.

Kykal Vojtěch

1787

7

3.

Pospěch Radim

2005

7

4.

Tázlar Petr

2103

7

5.

Čechura Petr

2213

6%

6.

Kohout Jan

1951

6

7.

Fuchs_František

1954

6

8.

Přibík Petr

1952

6

9.

Lipták Pavel

2098

6

10.

Krutina Ivan

2025

5%

Autor: PeS

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024