.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Nová hrací místnost (HrMDukla) II.

Jaká je? Jaká bude?

Ve středu 10.8. proběhlo stěhování nábytku a šachového materiálu do naší nové hrací místnosti (HrMDukla), která je od naší bývalé hrací místnosti (ByvHrMDukla) vzdálena cca 300 metrů směrem ke stadionu Na Julisce. Zde naleznete příslušné mapy.

Akce proběhla vcelku rychle za dobrého organizačního vedení kolektivního typu a zúčastnili se jí tito DuklaBorci, kterým patří pochvala a jejich jména budou (do nejbližšího stěhování) uvedena na naší Tabuli cti (TabCtiDukla):

Baier Jan

Kolář Dan

Krutina Ivan

Matyska Jiří + vozidlo

Pospěch Radim + vozidlo + přívěsný vozík

Sakař Miloš

Soukal Rudolf + rudl

Staněk Václav

Sýkora Petr

Řada DuklaBorců se omluvila a mnozí projevili lítost, že se akce nemohou zúčastnit. Nevadí, protože...

...stěhováním akce Kulový Blesk 2011 nekončí, je třeba provést ještě několik nezbytných úkonů a akcí, aby naše nová HrMDukla mohla být 1.9.2011 slavnostně otevřena. Je třeba opravit (vyžužlaný) nábytek. Semtam něco umýt a otřít, vytřídit nefunkční a chromý šachový materiál, rozestavit stoly a židle a naplnit skříně. Práci odhaduji tak na 3 hodiny pro osmičlennou četu odhodlaných DuklaBorců. Termín této akce bude ještě upřesněn – druhá polovina srpna.

Pro zvědace, kteří novou HrMDukla zatím neviděli, několik prvních postřehů:

  • Nachází se v moderním hotelovém domě v klidné části Podbaby nedaleko od schodů ke stadionu Na Julisce. Do “hotelu” vejdete, od recepce se vydáte doprava, a půjdete přízemím až na konec dvorany. Pak po schodech dolů do –1 podlaží. Zde opět doprava a po cca 10 metrech první dveře vlevo. Předpokládáme, že vstup do HrMDukla označíme, pravděpodobně to bude cedule “HrMDukla”.
  • Na MHD to budeme mít dále, cca 400 metrů na tramvajovou zastávku Zelená (tramvajová trať se nyní přestavuje a konečná před “Internacionáááálem” byla zrušena). Nebo 300 metrů na autobusovou zastávku 131 nad Juliskou.
  • Před HrMDukla je více místa na parkování než před ByvHrMDukla.
  • HrMDukla je větší, avšak ne tak luxusní jako ByvHrMDukla. Jedná se přibližně čtvercovou místnost ve zvýšeném suterénu (popř. sníženém přízemí), avšak s okny. Pokud ji nějak přepažíme (v poměru 1:4), tak bychom získali odlehlé místo na popartiové analýzy. Osvětlení je zářivkovité a dostatečné (byli jsme tam za světla…).
  • Tři nedostatky oproti ByvHrMDukla: V HrMDukla není tekoucí voda (je třeba chodit do umývárny/WC) a žádné kuchyňské vybavení. V předsálí nejsou žádné nápojovo-tatrankové automaty. (Je možné, že se nacházejí v budově někde jinde.)
  • WC (jednomístné) je vzdáleno cca 8 metrů – výrazné vylepšení proti ByvHrMDukla!
  • Budeme tam mít KLID! Asi největší plus oproti ByvHrMDukla. Neměl by nás nikdo rušit a my nebudeme nikoho rušit.
  • Neměli bychom být nijak časově omezování.
  • HrMDukla je pouze naše! S nikým se nebudeme dělit.

Pokud jsem v tomto seznamu na něco zapomněl, je možné mne v diskusi doplnit a opravit.

To nejdůležitější jsem si nechal na závěr: Informaci, kdo za to všechno může! To Ruda Soukal způsobili svou neutuchající aktivitou, pověstným diplomatickým šarmem, přesným psychologickým odhadem svých protivníků a především svým prosebným pohledem, že jsme tuto novou HrMDukla získali. Budiž mu proto provolána sláva!

Autor: PeS

Diskuze k článku

Honza

Přiznávám, že právě intervence Igora Němce mě trochu znepokojuje. Má to snad znamenat, že bez ní by místnost nebyla? V politice se mění situace každým okamžikem a pokud by šlo jen o důsledek momentálního personálního obsazení ve vedení armády, mám trochu obavy z budoucnosti. Každopádně však Igoru Němcovi patří dík.
Nikdo nevysvětlil (alespoň jsem to nezaznamenal) proč jsme vlastně byli "odejiti" z bývalých prostor. Původní důvod stěhování do nich byl ten, že (kromě financí) to budou stabilní prostory ve kterých vydržíme nějakou dobu, což se bohužel nepodařilo.

15.08.2011 17:45

Soukal

Děkuji za oslavný konec Petrova příspěvku, ale nebylo by správné zmínit se o dalších dvou osobách, jejichž přičinění o naší novou HrM je neméně velké než moje. Jde o Igora Němce, který napsal výbornou supliku ministru obrany Alexandru Vondrovi a ten svou autoritou rozhýbal ty osoby, které v našem případě mohly hrát důležitou roli. Ještě několik dodatků k Petrově článku. Občerstvení je možné v těsné blízkosti recepce, jde o tři automaty: na studené nápoje, na teplé nápoje a jídlo (bagety a pod.), vše v dostupných cenách. Kousek od recepce se nachází velký salonek, který se dá se souhlasem vedení Vojenské ubytovací správy využít pro členské schůze našeho klubu. Protože budova slouží jako hotel, bylo by možné ho využít v případě zájmu pro naše hosty. Vlevo od recepce se nachází velká restaurace, která není v současné době v provozu, která by se dala využít i pro uspořádání poměrně velkého turnaje (se souhlasem vedení VUS). Závěr: naše HrM bude vypadat tak, jak mi si jí sami "vystrojíme". Vše musí být připraveno tak, abychom mohli ve čtvrtek 1. září 2011 HrM slavnostně otevřít a poté sehrát Velký bleskáč.

15.08.2011 10:09


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024