.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DAP D – DDM A 3.5 : 4.5

Trochu smolný zápas sehrálo naše družstvo s týmem DDM.

                                 DAP D – DDM A 3.5 : 4.5    

 

 1.│ Ptáčník Petr                0 : 1      Štross František

 2.│ Mašek Jan                0,5:0,5    Jahoda Ladislav

 3.│ Červenka Jan           0,5:0,5    Rakouš Pavel

 4.│ Dolínek Vladimír       1 : 0      Hacaperková Lenka

 5.│ Pospěch Radim          0 : 1      Křivánek Vladimír

 6.│ Světlý Jiří                 0,5:0,5     Hrdina Jiří

 7.│ Naď Boris                  1 : 0       Němec Jan

 8.│ Haase Pavel               0 : 1       Šmejc Jiří

═════════════════════════════════════════════════════

                                       

Trochu smolný zápas sehrálo naše družstvo s týmem DDM.

Zápas sice začal nadějně když Boris Naď rychle zvítězil a pozice Dolínka, Světlého a Haaseho slibovaly zdárný konec, avšak následující vývoj dostal neblahý spád.

V mé partii s Jahodou jsem vlezl soupeři do varianty královského gambitu kde se již orientoval jen on a za to, že jsem vyvázl jen s pěšcem méně jsem byl nakonec rád.

Postupně se mi podařilo rozbít soupeřovu pěšcovou falangu na královském křídle a když navíc ještě Láďa Jahoda neopatrně vlezl věží na 7. řadu což vedlo k vyrovnání materiálu jsem šťastně dospěl do remízové koncovky.

Pavel Haase, který měl pěšce k dobru bohužel přehlédl soupeřův obrat, v nadějné pozici přišel o figuru a bylo po partii.

Jirka Světlý v partii kde soupeř byl téměř na ručník připustil bílého k nátlakové hře a po infarktovém průběhu, kdy se hra otočila o 180 stupňů nakonec byl rád za remízu.

Partii Honzy Červenky jsem viděl až když na šachovnici byla remízová pozice (nestejní střelci) Nějaký čas se sice soupeře snažil oklamat což bylo nadějné i vzhledem k časové spotřebě, avšak v pozici to zkrátka nebylo a soupeř partii nakonec zvládl.

Jak prohrál Petr Ptáčník jsem vůbec nepochopil, na šachovnici jsem naposledy viděl pozici, která vypadala vyrovnaně, ovšem zřejmě velký vliv měla časovka – v pozici plné možností se  třemi minutami na hodinách se již hraje opravdu špatně, zvláště, když soupeř má k dispozici nejméně 20 minut.

Pohlazením byla partie Vládi Dolínka.

Celou dobu stál lépe, brzy získal pěšce a v závěru bílou zcela deklasoval, když si vytvořil dva volné pěšce, které dotáhl na druhou a třetí řadu a soupeřčinu věž uvěznil na poli h1. V takovýchto pozicích je neomylný a již nepřipustil žádnou komplikaci.

Za stavu 3,5:3,5 rozhodovala partie Radima Pospěcha – bohužel pod tlakem diktátu ubíhajícího času na hodinách ji nakonec Radim neustál.

Celou dobu byla průběh hry velice složitý, zdálo se mi, že v závěru po tahu Dc3 s dvojím napadením věže na e5 a hrozbou f6-f7+ stál Radim na výhru, ale místo toho uhnul svojí věží na f1 aby pokryl pěšce f6 a prohrál.

Tato partie jen demonstrovala smolný vývoj zápasu, který jsme měli jednoznačně vyhrát.

Snad příště!!

Pokud jsem byl v komentáři někde mimo mísu omlouvám se, samozřejmě jelikož jsem sám hrál téměř do konce ostatní partie jsem viděl jen „z rychlíku“

Jan Mašek

 
 

 

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024