.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Šárovcova Lhota 2011

Stejně jako loni, jsme se vydali o krásném jarním rozbřesku do Šárovcovy Lhoty.

Loňský ročník je popsán zde, letos to bylo velmi, ale opravdu velmi podobné. Moje míra Deja Vu = 0,85, a to je opravdu hodně. Loni: výborné dopoledne: 4(5) – se dvěma remízami, pak ňam-ňam řízek, pak výhra s nasazenou jedničkou, samostatné vedení po 6.kole a na závěr velká rošáda a naprostý propad v tabulce. Letos povedené dopoledne: 4(5) – se dvěma remízami, pak ňam-ňam řízek, pak trápení “0-%-0-%” a naprostý propad v tabulce. Pravdu má Sherlock Holmes, který, řeše složitý případ, vždy hladoví, protože krev potřebuje v mozku a ne v žaludku. Proto je třeba příště v Š. Lhotě neobědvat! Závazek je to hezký, ale mám obavu, že ho nebudu schopen dodržet.

Letos jsme vyjeli ve čtveřici. Petr Sýkora, Miloš Sakař, Ivan Krutina, Radim Pospěch, nováček - kterému se dařilo nejvíce, protože zvládl závěr. Z postupové tabulky vyčtete, jak se nám průběžně vedlo (a nevedlo):

nasazení

 

Pořadí

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

bodů

Progres

Buch.

6.

Ivan Krutina

19.

1

2

3

3

3,5

3,5

4

5

5

30

52

8.

Radim Pospěch

7.

1

1,5

2,5

3,5

4

4

5

5,5

6,5

33

46,5

9.

Miloš Sakař

18.

0

0

1

2

2

2

3

4

5

19

35

11.

Petr Sýkora

27.

0,5

1,5

2

3

4

4

4,5

4,5

5

29

45

 

Celé družstvo

 

2,5

2,5

3,5

3

2

0

3

2,5

2,5

  

Protože prvním pomocným hodnocením byl počet výher, tak došlo k tomu, že Miloš Sakař, ač skoro celý turnaj vymetal dolní stoly a několikrát mu hrozilo, že bude mít v následujícím kole volno (lichý počet účastníků), tak nakonec ve skupině pětibodových mne i Ivana Krutinu předběhl. Marně se mohu konejšit, že jsem sice 4x remizoval, ale že všechny remízy byly mimořádně bojovné, propozice jsou propozice a hráč by si je měl před turnajem přečíst a podle nich (resp. drobných nuancí v nich) zvolit turnajovou taktiku. Moje taktika (po nepřečtení propozic) byla tato: Zbytečně se nehnat dopředu (jako loni), nechat si nějaké síly na závěr a pár remízek v průběhu nebude jistě vadit. Vadily – protože, kdyby o pořadí rozhodoval standardní Buch., tak bych poskočil o 8 míst. A kdybych mladému jinochovi nedal poslední partii za remis v nejasné koncovce bez kvality, ale s jasným časem (minuta proti 15 sec – na analogových hodinách), ale dohrál to do jeho pádu, tak bych byl 13. Zanechme ale planých kdyby a jestliže…

Radim Pospěch (7.), podával celý turnaj vyrovnané a mírně nadprůměrné výkony, a když se po obědě usadil na prvních stolech, tak tam vydržel a po výhře v posledním kole s Mkhitarianem (loňský vítěz), mohl optimisticky vyhlížet konečnou tabulku. Avšak i Radim doplatil na tři remízy (a tedy malý počet výher) a mezi 6%-bodovými byl bohužel poslední.

Miloš Sakař (18.) hrál zpočátku špatně – mohu potvrdit, protože mi ve 2.kole nekladl žádný odpor, teprve po obědě sesbíral body, a protože neremizoval ani jednou, tak se dostal na čelo 5-tibodových. Je však třeba zdůraznit, že se Miloš skoro neradoval z toho, že mne i Ivana v tabulce předstihl, a sportovně uznal, že na systému turnaje nezaslouženě vydělal.

Ivan Krutina (19.), po dobrém startu polevil, a po prohře (nešťastné) s pozdějším vítězem se už nevzpamatoval – turnaj završil nastavením dámy v posledním kole.

Petr Sýkora (27.), před obědem se mi hrálo dobře a měl jsem z toho i povznesený “tvůrčí” pocit. Bohužel dva mladíci, byli v obraně pozorní a houževnatí a nepodařilo se je dorazit. U výher jsem se příliš nenadřel a vypadalo to, že bych po obědě nemusel být unaven. Jenže nastal řízek, krev se mi z hlavy odvalila do žaludku, a bylo zle. Obě prohry se mi přihodily paradoxně v typových pozicích (bojovné KrálIndické bez pěšce s kompenzací), které bych měl mít v ruce. Obě jsem nezvládl a soupeřům znatelně pomohl. Příjemný dojem z dopoledne byl tedy přehlušen odpoledním trápením.

Turnaj prošel naprosto bez zádrhelů – nevšiml jsem si žádného, ani marginálního konfliktu, v šáreckolhotové “Obecní hospodě” bylo útulno, a když byl sklizen šachový materiál a pořadatelé vybalili ceny, tak se i ty nejvíce zakaboněné tváře rozjasnily. Na mne vybyla luxusní velká čokoláda 78%, kterou bych si vybral, i kdybych byl pátý. Takže všechna výsledková příkoří byla rázem zapomenuta.

Cestou zpátky jsme si povšimli, že Radim propadá jakési zádumčivé melancholii a pod fousy hartusí na hezké počasí. Po chvíli jsme pochopili, co je příčinou tohoto divného chování. Radim večer předtím namluvil své ženě Hance, že v sobotu nemá cenu jet na chalupu, protože bude druhý den hnusně. A tak jsme nahodili DuklaBrainStorming a rychle Radimovi vypomohli pestrou nabídkou hlášek typu: “U Jičína ještě bylo pošmourno a je zvláštní, jak se počasí před Prahou rázem vylepšilo!” Jak Radim doma pochodil nevíme, a raději se na to nebudeme ptát.

Za 14 dní, v sobotu 30.4. se koná rapid ve Vraném/Vltavou. Už se na něj těšíme. Oproti Šárovcově Lhotě má (pro mne) tento rapid dvě výhody: je blíž, a tak se nemusí vstávat v 5,30 a je bez oběda! Zájemci, hlaste se!

Kompletní výsledky.

Autor: PeS

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024