.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Céčko vyhrálo s Kobylisy 4.5:3.5!

Tím je řečeno vše podstatné. Přeci jen mi to ale nedá, a doplním krátký komentář zejména k nervydrásajícímu závěru.

Zápas začal velmi nadějně, Jarda remizoval s papírově silnějším soupeřem a po necelé hodině hry se ozval výkřik zděšení v podání soupeře Jirky Matysky, který si nějak nevšiml, že Jirkova věž na sloupci c po ústupu dámy dobírá střelce c1. 
Nadšení bylo bohužel lehce schlazeno Igorovou prohrou na 8. desce a když Jirka na druhé desce remizoval černými královskou indickou, bylo to 2:2. Pak skončila remízou i moje partie - dlouho jsem měl výhodu, ale neodhodlal jsem se v pravý okamžik k oběti kvality, zatímco soupeř ano a tak jsem musel postavit věčný šach. V náš prospěch se karta obrátila na šesté desce (V. Dolínek), kde jsem již viděl pouze jednoznačné uplatnění figury navíc (v kuloárech šly sice zvěsti, že bylo během partie i hůř, ale kde nebylo).
No a zbývaly dvě partie: Dan Kolář měl figuru za 2 pěšce, ale uplatnit ji vůbec nebylo snadné - jeho zbylí pěšci byli roztržení a času bylo málo, takže jsem do Dana chvíli hučel, aby udělal remízu, což se i stalo.
Mezitím se ale trochu zkomplikovala remízová koncovka u Radima (V+2S+5p x V+S+J+5p), který si nechal trochu utéct čas, aby v zápětí odevzdal zbytečně pěšce a jeho král se ocitl pod nepříjemnými hrozbami soupeřových figur. Naštěstí Radimovi střelci odvedli svoji krvavou práci dobře a vzniklá koncovka nestejných střelců již byla tupá remíza.

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024