.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA B vyhrála v zápase, kdy jiný výsledek by byl blamáží

V 6. kole čekalo na DA B snadné sousto, rozpadlý a nescházející se tým Smíchova A. Na nás se smíchovští sešli "mírně nadprůměrně", a to v šesti lidech. Nechybělo jejich eso, arménský hráč s elem 2238. Tohoto giganta jsme chytře obešli, a tak jsme dokázali zvítězit 6,5:1,5.

(na lichých bílé)

1. Bauma - Petrák 2056 1-0

2. Nečada - Ratušny 1982 1-0

3. Krasnay - Kaiser 1947 1-0

4. Sýkora - Mkitarjan 2238 0-1

5. Krutina - Vrbovský 2043 %

6. Mašek - Ruzyak 1*-0*

7. Červnka - Limberský 1791 1-0

8. Světlý - ------------- 1*-0*

 

První kontumace (8.) nastala okamžitě, druhá (6.) po hodině příjemného čekání. Za darovaného stavu 2-0 se hrálo šest živých pozic. Některé až moc, avšak naštěstí režisérem byl povětšinou náš hráč.

Třetího bodu dosáhl Peter Krasnay (3.) (po návratu z "východních provincií" se úspěšně znovuzapojil do týmu), když soupeře v zápletkách přehrál. Ještě v zahájení (Jényšův gambit)odebral kvalitu, avšak uvázl koněm na h8. Při dobírání tohoto zatoulance černý asi na něco pozapomněl, protože Peter dobral figuru a koncovka D+2V proti D+V+S vyhlížela velmi dobře. Černý vsadil na postouplého pěšce Pd2, ale marně. Partii rozhodl obrat na slabé 8. řadě. (3-0)

Za tohoto stavu dal partii za remis Ivan, který bílými nic nevytěžil a nebylo nutné riskovat. (3%-%)

Ke třicátému kontrolnímu tahu se jednotlivé zbývající partie blížily takto:

1. Jirka Bauma, bojovné a zřetelné plus

2. Martin Nečada, klidná, poziční, avšak nepříliš aktivní pircka, spíše malé minus.

4. Petr Sýkora, velmi bojovná Král. indická, bílý má 2S a pozice se otevírá, avšak černý jezdec na d4 je nepříjemně aktivní. Kdo zápletky spočítá lépe? Nejasno, avšak vzhledem ke kvalitě soupeřů (a k jejich aktuálním výsledkům), jsme tady nejvíce ohroženi.

7. Honza Červenka, jasně lepší a aktivní pozice, soupeř by (nazíráno jeho elem) neměl dlouho překážet rozhodujícícmu bodu.

Vítězný gól vsítil Jirka Bauma, který soupeře jasně a drtivě přehrál. (4%-%) Poté partii dotáhl k vítězství i Honza Červenka (to jsem vůbec neviděl, a tak nemám podrobnosti. (5%-%)). V té době už bylo rozhodnuto na 4. desce. V dlouhé a zapeklité zápletce buď viděl můj soupeř dál, nebo měl štěstí v pozici (myslím si, podle toho, jak v jednom okamžiku znervózněl, že to druhé...). Prostě, nezbylo mu, než obětovat kvalitu, avšak můj do té doby velmi znepokojivý jezdec uvázl na g3. A tam byl odchycen, vzniklá pozice D+2V proti D+V+2S byla sice chvíli ještě velmi iracionální, avšak uklidněný soupeř už pozici zvládl a výhledy na koncovky byly pro mne dost depresivní. (5%-1%) Je to moje šestá nula v řadě.

Na závěr přidal výhru Martin Nečada, jehož soupeř zapomněl při 30. tahu na hodiny a spadl. Martin už v té době nestál hůře, a partii by byla asi dána (vzhledem k rozhodnutému stavu) za remis. Příjemná půlka navíc.

Závěr: Tým předvedl dobrou hru proti slabému a nekompletnímu soupeři, snad nás tento úspěch nabudí pozitivní energií a konejšivým sebevědomým před dalšími těžkými boji!

Petr Sýkora, černá ovce, loser, obětní beránek, atp.

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024