.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Dukla C v sezóně 2010

Stručné vyhodnocení vystoupení našeho Céčka v Pražském Přeboru Družstev 2010.

Od začátku jsme věděli, že naší ambicí může být pouze udržení se v Přeborové skupině (01) pražské soutěže. Ostatně i průměrné ELO nás řadilo na ocas zúčastněných družstev. Nakonec, jak už jsem popsal v předešlých zprávách, byl boj o udržení dost dramatický. Závěrečné 7. místo v soutěži sice opticky působí jako pohodový střed tabulky, ale ještě před posledním utkáním jsme měli “šanci”, že sestoupíme. Letošní vystoupení družstva C bych ohodnotil jako “dobré”, ale spíš ve smyslu výkladu mého amerického příbuzného – word “good” means in Czech “nic moc”.
Nu a jak se dařilo jednotlivým účastníkům:
Od Ondřeje Vinklárka  jsme čekali více, ani ne tak z hlediska získaných bodů, jako co se týče docházky – přišel jen 6x. Martinovi Doležalovi to letos nešlo a s tím ruku v ruce kráčela i chuť hrát, což se projevilo i v docházce (1 ze 4). Mirek Muroň má plné absolutorium, skvěle splnil roli anděla-zachránce. Původně měl alternovat s Martinem Doležalem, s tím, že sehraje tak 2-3 partie, nakonec jich bylo 7, s výsledkem 5,5 ze 7 má nejvyšší procento dosažených bodů, navíc na 1-2 desce. Mirka bych proto vyhodnotil jako nejlepšího hráče Céčka. Výsledek Igora Němce 2,5 z 8 je zjevně zapříčiněn tím, že hrál dost vysoko, 6x na 3. a 2x na 1. desce. Tam se body dělají těžko. Jarda Novotný odvedl solidní výkon 50% (5,5 z 11), svou docházkou se zařadil k tahounům týmu. Škoda jen, že ztratil 2 půlky v zápasech, které jsme oba remizovali, když měl Jarda na desce výhru. Kdyby byl býval obě partie vyhrál, měli bychom o 4 body více a místo sestupu bychom přemýšleli o medailových pozicích. To je ale co by bylo kdyby...  U Rudy Soukala jsme čekali o chloupek lepší výkon (5 z 11), ne vždy se vše úplně daří, ale vzhledem k 100% účasti zasluhuje pochvalu. Jirka Matyska – 100% účast, halda bodů (6 z 10, resp. 7 z11 včetně 1 kontumace), takto sa hrá vo družstvoch!!! Jirkovi jeho výkon bezesporu vynese posun v Elu a příští rok asi poskočí na vyšší desky. Radim Pospěch - těžko hodnotit sama sebe, ale se 7 z 11 jsem spokojen. Pro Vláďu Dolínka (4 z 9) platí prakticky totéž, co pro Rudu Soukala, o trochu víc bodů by potěšilo, na druhé straně není nad spolehlivého náhradníka. Jako obětavý náhradník nám pomohl také Dan Kolář se 2 z 5, což odpovídá jeho Elu, resp. Elu jeho soupeřů. Ještě musíme zmínit Honzu Červenku (0 z 1), který ale letošní sezónu musel vypustit kvůli rodinným a pracovním povinnostem, a také Igora Němce juniora, jenž sehrál 2 partie, nicméně jeho protivníci s Elem o cca 300 bodů vyšším byli nad jeho síly.

Závěrem: letos jsme trpěli horší docházkou na předních deskách a v příští sezóně půjde o to nominovat na ně hráče s odpovídající výkonností a zároveň “chodiče”.

Samozřejmě musím všem hráčům poděkovat za úsilí a nasazení, které nám pomohlo udržet se v přeborové skupině.

  body  docházka
   1Pospěch     7 Novotný      11
   2Matyska     7 Soukal      11
   3Muroň    5.5 Matyska      11
   4Novotný    5.5 Pospěch      11
   5Soukal     5 Dolínek       9
   6Dolínek     4 Němec       8
   7Vinklárek    2.5 Muroň       7
   8Němec    2.5 Vinklárek       6
   9Kolář     2 Kolář       5
  10Doležal     1 Doležal       4
  11Červenka     0 Němec ml.       2
  12Němec ml.     0 Červenka       1
Celkem4286
Celkem získáno 14 bodů, 7 místo86/88, tj. 2 kontumace

Autor: Radim


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024