.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Valná hromada TJ Dukla

22.4. se konal 49. Valná hromada naší tělovýchovné jednoty.

Za Šachový oddíl Dukla Praha se VH zúčastnil Ruda Soukal a Petr Sýkora. Letošní Valná Hromada nebyla volební, avšak i tak se protáhla skoro na 3 hodiny, protože se dlouho jednalo o zřízení nových oddílů TJ Dukla Praha. V původním návrhu se mluvilo o (nových) třech oddílech: Jezdectví, Triatlon a Zdravotně postižení. Nakonec bylo rozhodnuto o zřízení Jezdeckého oddílu (pokud se budete chtít v Dukle svézt na koni, tak ta možnost zanedlouho nastane). Vytvoření oddílu Triatlonu a Zdravotně postižených bylo zatím odloženo, neboť docela živá a zajímavá diskuse na VH odhalila, že nejsou připraveny podmínky pro provoz těchto oddílů. Např. zástupkyně plaveckého oddílu vyjádřila pochybnosti o tom, zda se tělesně postižení a triatlonisté vejdou do už tak přetíženého bazénu na Julisce.

Pro pamětníky: Když se v Dukle zakládal náš ŠO, tak se oťukávání, jednání a přípravy konaly déle než půl rok, a tak není divu, že i zřízení jiných nových oddílů bude chvíli trvat.

Zbytek jednání byl, jak jinak, o penězích. Finanční hospodaření za rok 2009 VH schválila, ostatně, ono se s ním nedalo nic jiného dělat. Stále trvá celostátní tzv. “Sazka Aréna výpadek” – lidově zvaný “Hušákova akce”, a tak do sportu takřka žádné slibované (a “zákonem stanovené”) peníze ze Sazky netečou. Naštěstí je možné sahat po různých grantech jednak z magistrátu hl.m.Prahy, nebo z městské části Praha 6. Granty jsou určeny na konkrétní akce a přednost mají akce s mládeží. Číselně vyjádřeno, loni získala TJ Dukla 180,000,- od magistrátu a 147,000,- Prahy 6. Sportující děti je novým hitem (nejen) TJ Dukly, připravují se nábory do různých oddílů pro pětileté děti a na léto se připravuje (podle mne) docela chytrá a doufejme i využívaná akce, jejíž název jsem si nezapsal, ale jedná se o to, že rodič ráno přivede ratolest na Julisku, dítě během dne okusí mnoho sportů, postarají se o ně jak trenéři, tak i různí DuklaBorci (včetně olympijských medailistů) a v podvečer si rodič utahanou ratolest naloží na záda a odvleče domů. Možno opakovat několik dní po sobě. Pokud máte sportuchtivé dítě, nebo vnouče, tak si na tuto akci v létě vzpomeňte.

Na Valné Hromadě zazněla i kritická slova do vlastních řad, protože se nepovedlo rozjet obchodování s DuklaSuvenýry. Na loňské Valné Hromadě byla oznámena spolupráce s jakousi firmou (jméno jsem zapomněl). Letos bylo oznámeno, že spolupráce s touto firmou byla “nerealizovatelná”, a tak z ní sešlo. Už je podchycena firma jiná (jméno jsem nezachytil) se kterou “to půjde!”

Můj dojem z letošní VH: Šachový oddíl Dukla Praha má čest být členem zavedené, úspěšné a fungující TJ.

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024