.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Družstva 2010 – Shrnutí

Jak si vedla DuklaDružstva v roce 2010? Splnila očekávání?

Myslím si, že se očekávání a přání, až na jedno, podařilo naplnit. Jediným zklamáním je nepostup Éčka, které v dobře rozehrané soutěži na závěr dvakrát klopýtlo. Tabulky jednotlivých soutěží naleznete v sekci Družstva.

Tým

____Soutěž____

Pořadí

Body

bilance

Skóre

Kont +/-

A

2.ČNL – C

6.

16

5-1-5

44,5

0/1

B

Přebor Prahy

3.

18

6-0-5

45,5

5/0

C

Přebor Prahy

7.

14

4-2-5

42,0

1/2

D

II. třída

1.

26

8-2-1

55,0

0/2

E

III. třída

3.

19

6-2-1

44,5

1/0

 

Áčko

Poklidné účinkování v nejtěžší skupině II. ČNL (východ bývá z nějakých iracionálních důvodů po dlouhá léta nejnašlapanější) vyústilo v takřka ideálních 50%, pět výher, pět proher a jedna remíza. Některé porážky byly zbytečné a bolestné (Kolín, Liberec) některé výhry byly potěšující a nečekané (Turnov, Oáza). Stručně řečeno: smůla a štěstí se navzájem během soutěže vykompenzovaly. Posílení o hosty bylo významné a mimořádně přínosné (určitě pro Duklu!, doufejme, že i pro hosty).

Béčko

Se opět rozjíždělo pomalu a po dvou porážkách na úvod nastaly určité obavy, zda DuklaBéBorce nečeká boj o záchranu. Nečekal, protože soupeři se na nás scházeli mizerně a jejich časté kontumace výrazně ulehčovali těsné výhry. Dvě kola před koncem Béčko dokonce bojovalo o titul. (Což se nikdy nepovedlo, a už nikdy nepovede). Dvě čestné a napínavé prohry s favority Béčko nakonec posadily na třetí místo před smečku o něco méně šťastnějších týmů.

Céčko

Nepodařilo se zopakovat loňskou úspěšnou sezónu, DuklaCéBorci se párkrát potkali se smůlou, jak na šachovnici, tak i při konečném součtu výsledků v zápasech, tak i v docházce. Před posledním kolem hrozil sice velmi nepravděpodobný, avšak přesto sestup. Tým se však kolem této hrozbičky semknul a nakonec vybojoval zasloužený střed tabulky.

Déčko

DuklaDéBorci zažili se svým týmem kuriózní sezónu. Plán byl jasný: Postoupit, pokud možno bez komplikací. Kádr a odhodlání nechybělo, avšak pekelná smůla na startu málem všechno zhatila, pouhé dva body po třech kolech byly krutým zklamáním, avšak v tomto kritickém okamžiku se DuklaDéSrdce rozbušilo na plný výkon, tým se nebývale semkl a (v té chvíli) naprosto nereálný plán: vyhrát všechny zbývající zápasy, se podařilo uskutečnit. Navíc ve dvou důležitých zápasech Déčko muselo díky kolizím nastoupit v sedmi, tím více vyniká bojovnost a obětavost DukaDéBorců.

Éčko

Postup opět o kousek unikl, už se to bohužel stává jakousi tragickou tradicí. Přitom všechno hrálo DuklaÉBorcům do karet. Stabilizovaná sestava, plná nůše odhodlání a především dobře zvládnuté zápasy s přímými konkurenty. Avšak dva nečekané výpadky s autsajdry vše zhatily. Nezbývá než doufat, že v příští sezóně bude štěstí stát DuklaÉBorcům blíže u boku.

Nechci a ani nemohu hodnotit (vyzvednout či zatratit) jednotlivé DuklaBorce, to by měli udělat jednotliví kapitáni ve svých příspěvkách, k čemuž je tímto vyzývám.

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024