.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DUKLA D - SMÍCHOV C 5 - 3


Zdolali jsme poslední překážku a postupujeme

 

 Novotný - Ratušny   1 - 0

 

 Pospěch - Limberský   1 - 0

 

 Štach - Gubin   0,5 - 0,5

 

 Mašek - Hroděj   0,5 - 0,5

 

 Světlý - Trčka   1 - 0

 

 Volek - Zábranský   0,5 - 0,5

 

 Malijevský - Danilov   0,5 - 0,5

 

 Heřman - Veselský   0 - 1

 

 

 

 na lichých bílé

 

 

 

 V posledním kole jsme se střetli se Smíchovem a postupová matematika byla jasná. Pokud vyhrajeme, předstihneme dosud vedoucí Kobylisy a postoupíme z prvního místa. V případě remízy či prohry budeme třetí a setrváme ve 2. třídě 

 

 Nastoupili jsme v poněkud oslabené sestavě, navíc Jarda Novotný a Standa Volek se potýkali se zdravotními problémy.

 

 Zápas začal rychlou výhrou Jirky Světlého. Jeho soupeř hrál velmi slabě, bezdůvodně vytahal pěšce královského křídla a podlehl útoku.

 

 Smíchov ještě stačil vyrovnat. Pan Heřman ztratil nejprve jednoho pěšce, pak druhého a následně i partii.

 

 Do vedení jsme se dostali zásluhou Jardy Novotného. Stejně jako na Bohemians se hrála Traxlerova varianta ve hře dvou jezdců v obraně. Tentokrát však partie nebyla tak divoká. Černý udělal několik nepřesností a Jarda poměrně rychle zvítězil

 

 A jak vypadala v tuto chvíli situace na ostatních deskách?  Stručně řečeno velmi dobře. Radim Pospěch hrál koncovku jezdce proti střelci s pěšcem víc. Bílí pěšci byli na polích barvy střelce, černý král centralizovaný. O výhře černého nemohlo být sebemenších pochyb.

 

 Já měl výraznou prostorovou převahu, jezdce posazeného na centrálním poli d5. Černý byl zcela pasívní a bez protihry, jeho pozice však neměla žádné slabiny. Remízu jsem měl prakticky jistou, ovšem vyhrávat by bylo velmi obtížné a neobešlo by se to bez rizika.

 

 Honza Mašek měl tradičně špatný čas, ovšem pěšce navíc a šance na výhru.

 

 Standa Volek měl totálně remízovou koncovku nestejných střelců s pěšci na stejném křídle.

 

 Anatol Malijevský  získal figuru za tři pěšce. Jednoho se mu podařilo dobýt, ovšem i tak výhra - pokud existovala - byla technicky dost obtížná.

 

 Zápas tak pomalu směřoval k naší bezpečné výhře. Standa Volek zákonitě remizoval, mně v tuto chvíli soupeř nabídl remízu a nebyl důvod odmítnout. Honza Mašek se nechal "ukecat" a taky plichtil. Rozhodující bod, který znamenal naši výhru a postup zaznamenal Radim, který koncovku bez problémů vyhrál. Anatol, který dohrával jako poslední, nepokoušel štěstí a taky dal partii za remis.

 

 Ve skupině jsme tak nakonec obsadili první místo a po roce se opět vracíme do 1. třídy. O postup jsme však museli tvrdě bojovat. Po prvních třech kolech jsme měli pouhopouhé dva body a situace vypadala z hlediska postupových možností téměř beznadějně. Dokázali jsme se však vzchopit a všech zbývajících osm zápasů vyhrát, přičemž s hlavními konkurenty Vršovicemi a Vyšehradem jsme nastupovali v sedmi. Všem hráčům patří poděkování za bojovnost a odpovědný přístup a snad se nám bude dařit i příští rok ve vyšší soutěži.

 

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024