.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Bohnice B - DAP D 3,5 : 4,5

Dramatický boj se šťastným koncem


Matras 2220 - Ptáčník 0,5 : 0,5
Omelka 1952 - Mašek 0 : 1
Šašinka 1937 - Červenka 0,5 : 0,5
Chaloupka 2019 - Dolínek 0 : 1* - kontumačně
Bosák 1876 - Světlý 0 : 1
Burč 1854 - Štach 0,5 : 0,5
Šrol 1887 - Naď 1 : 0
Hořínek 2152 - Šmíd 1 : 0


V 5. kole jsme hráli proti družstvu Bohnic,které bylo zatím bez bodu a chtělo se určitě odpoutat od spodních pater tabulky.
Láďa Dolínek vyhrál kontumačně,jelikož mu soupeř nepřišel. O vedení jsme však brzy přišli - na 8.desce se rychle projevil rozdíl v hráčské kvalitě.Já jsem stál po zahájení v pozici, kde se brzy vyměnily dámy, o něco lépe. Ve snaze neztratit výhodu, která se začala rozplývat, se mi podařilo přehlédnout jednotahovou ztrátu kvality. Přece jen jsem za ni získal pěšce, což po kratším boji stačilo alespoň na remízu.
Tu naopak odmítl Boris,pak však pozici pokazil a vzniklá věžovka s pěšcem míň a pasivním králem už byla dost špatná.
Ani situace na ostatních šachovnicích moc dobře nevypadala. Jirka Světlý měl za ztracenou kvalitu pouze pěšce a zdálo se, že bojuje o remízu.
Honza Mašek měl pěšce míň,pozice však měla silně iracionální charakter a vůbec jsem nevěděl, co si o ní myslet. Honza Červenka taky nestál nijak moc dobře, pouze pozice Petra Ptáčníka vypadala vyrovnaně.
Boris sice beznadějnou věžovku prohrál, nicméně miska vah se přece jen převážila na naši stranu. Jirkovi se podařilo vytvořit dva spojené volné pěšce a ti rozhodli partii v jeho prospěch. Soupeř Honzy Maška nakonec pozici nezvládl a vlezl do jezdcové vidličky. Honzovi Červenkovi se v koncovce střelce proti jezdci podařil pěkný pěšcový průlom na královském křídle, po kterém měl vyhrát. S nedostatkem času však v rozhodující moment zaváhal, ztratil svého volného pěšce a remíze se už nedalo vyhnout.
Za stavu 4 : 3 pro nás zbývala poslední partie. Petr Ptáčník v pozici, kde oba hráči měli dámu, střelce a spoustu pěšců držel pevné obranné postavení. Soupeř se marně pokoušel něco vymyslet,ztratil i svůj časový náskok a nakonec s minutou na hodinách ( už v koncovce nestejných střelců ) souhlasil s remízou.
Důležitá výhra ( která určitě potěší i kapitána DA C ) by pro nás měla znamenat klid do dalších bojů a zabydlení se v klidném středu tabulky.

Honza Š

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024