.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DUKLA D - DDM P6 B 6,5 - 1,5

Překvapivě vysoká výhra se silným soupeřem

 

 Krasnay - Křivánek   0,5 - 0,5

 

 Pospěch - Rakouš   0,5 - 0,5

 

 Dolínek - Hacaperka   1 - 0

 

 Štach - Zůna   1 - 0

 

 Mašek - Kaprálek   1 - 0

 

 Světlý - Šafránek   1 - 0

 

 Naď - Rylek   1 - 0

 

 Malijevský - Štván   0,5 - 0,5

 

 

 

 na lichých bílé

 

 

 

 Družstvo DDM bylo před zápasem na čtvrtém místě o bod před námi a určitě má postupové ambice. Očekávaný vyrovnaný boj se však nekonal. Hostům zápas nevyšel a odjíždějí domů s debaklem.

 

 Vše začal Boris Naď. Když jem se asi po čtvrt hodině díval na jeho partii, získával pěšce v jasně lepší pozici. Za další čtvrthodinu mi oznámil, že jde domů, jelikož vyhrál.

 

 Pak dal Anatol Malijevský pozici za remis v asi rovné čtyřvěžové koncovce a další bod pro nás připsal Láďa Dolínek, když zvítězil v pro něho typické poziční partii.

 

 Ostatní partie vypadaly taky dobře, jedině moje pozice byla dost ohrožená. Hrál jsem proti izolovanému pěšci d4 a po jezdcovém výpadu hrozila nepříjemná oběť na e6. Té jsem sice zabránil, odevzdal jsem však dvojici střelců a dostal se pod útok. V kritické pozici mohl bílý obětovat střelce na h6, za kterého by postupně dostal čtyři pěšce. Pravda, černé figury by se  rozehrály a nepříjemnosti by hrozily taky bílému králi. Nemohu se však zbavit dojmu, že při přesné hře bílého bych partii asi nezachránil. Buď jak buď, bílý se k tomuto pokračování neodhodlal. Zvolil slabý tah, který vedl k odražení útoku a dílo zkázy dokonal o pár tahů později, když přehlédl jezdcovou vidličku na krále a dámu.

 

 Vedení o tři body nám garantovalo vítězství a jednalo se již pouze o výši skóre, které utěšeně narůstalo.

 

Peter Krasnay hrál nezvyklé zahájení  1.e4 Jc6  a získal o něco lepší pozici. Za příznivého stavu se však spokojil s remízou. Jirka Světlý soupeře postupně přehrál, v koncovce získal figuru a s přehledem zvítězil. Honza Mašek získal vyhranou pozici již v zahájení, když černý po výpadu Jg5  nepokryl bod f7 a přišel o kvalitu. Přestože se hrálo až do koncovky, výsledek partie byl zřejmý. Na závěr Radim Pospěch těsně po první časové kontrole souhlasil s remízou, když oba soupeři stačili udělat předepsaný počet tahů  a minimální převaha k výhře nestačila.

 

 Vysoká výhra nám stále dává šance na postup. V příštím kole nás však čekají vedoucí Vršovice a již pět hráčů !!!  mi oznámilo, že nemůže nastoupit. Nezbývá, než se pokusit  v oslabené sestavě překvapit a favorita porazit. 

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024