.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Zápas Dukla B – Vyšehrad C z pohledu statistika a pravděpodobnostika

Nedalo mi to, a prověřil jsem poslední zápas Dukly B z hlediska statistiky a pravděpodobnosti.

  1. Vyšehrad C za první tři kola vyhrál celkem 4 partie (tj. 4 partie ze 24) . V zápase s Duklou C vyhrál z posledních 4 partií všechny 4 partie. Pravděpodobnost takového jevu je nulu-nula-nic.
  2. Hráči Vyšehradu C na prvních čtyřech šachovnicích vyhráli v dosavadních 3 kolech pouze jednu partii (1 ze 12). V zápase s Duklou C vyhráli všechny 4 partie (4 ze 4). Pravděpodobnost tohoto jevu je mizivá.
  3. Martin Nečada ještě nikdy v tomto tisíciletí v Divizi neprohrál dvě partie po sobě partii (Naposled se to stalo v březnu 2000). Nyní se mu to podařilo. Pravděpodobnost tohoto jevu je –0.00 (tzv. záporná zaokrouhlená nula)
  4. Martin Nečada od roku 2005 včetně nikdy neprohrál v Divizi v jednom roce více než jednu partii. Nyní už má dvě porážky a to soutěž ještě není ani v polovině! Pravděpodobnost tohoto jevu je tak malá, že i proton je o něco větší!
  5. Miloš Sakař vyhrál pátou partii za sebou a vyrovnal tak aktuální letošní rekord Širova z “Vajku”. Proto navrhuji, abychom Milošovi začali říkat Malý Širov. Recipročně by bylo vhodné, aby se Širovovi začalo říkat Velký Miloš. Pravděpodobnost, že se to Širovovi bude líbit je značná, zvláště za předpokladu, že se o tom nedoví!
  6. Za poslední 2 roky náhradníci Dukly B vyhrály z 15 partií jen jednu jedinou! Pravděpodobnost tohoto jevu je menší než hmotnost kníru Honzy Štacha!
  7. Vyrovnanost letošní divize je tak vyrovnaná, že už asi vyrovnanější být nemůže. Musíme se s tímto faktem vyrovnat a ostatní vyrovnané konkurenty se koukat spíše svrchu, než zdola.

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024