.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

KOBYLISY C - DUKLA D 4 - 4

V oslabené sestavě jsme pouze remizovali

 

 Žemlička - Novotný   0,5 - 0,5

 Málek - Pospěch   1 - 0

 Viktorin - Dolínek   0 - 1

 Brenner - Štach   0,5 - 0,5

 Binder - Mašek   0 - 1

 Routner - Světlý   0 - 1

 Kostroun - Heřman   1 - 0

 Plašil - Šmíd   1 - 0

 

 na lichých černé

 

 Na zápas s Kobylisema nemohl nastoupit Honza Červenka, již dříve avizovali svou neúčast Naď, Malijevský a Volek. Na poslední chvíli se ještě omluvil Peter Krasnay, takže bylo nutno sáhnout hluboko do rezerv a povolat pana Heřmana a pana Šmída. Oba sice obětavě nastoupili a bojovali, na své soupeře však nestačili.

 Na ostatních šachovnicích se však zápas vyvíjel v náš prospěch. S přehledem vyhráli své partie Honza Mašek a Jirka Světlý. Láďa Dolínak stál dlouho vyrovnaně, v koncovce těžkých figur však nakonec svého soupeře udolal. Jarda Novotný po vyrovnaném průběhu remizoval.

 Vypadalo to, že zápas dovedeme do úspěšného konce. Radim Pospěch stál velmi dobře a já jsem soupeře v zahájení zcela přehrál a výsledkem  poziční převahy byl zisk kvality.Potom jsem však začal hrát velmi pasívně, soupeř si posadil jezdce na pěkné pole d3, zaktivizoval krále a zisk celého bodu byl najednou v nedohlednu.

 Radim pozici pokazil a prohrál. No a já jsem v kritické pozici nezahrál tah, který viděli všichni přihlížející včetně mě. S ubíhajícím časem jsem nedokázal zhodnotit důsledky, zbytečně jsem se polekal černého volného pěšce  (proboha, abych to ještě neprohrál) a s největší pravděpodobností zahodil výhru v partii i  zápase. Potvrdilo se, že hrát ustrašeně a čekat, že partie, byť s kvalitou víc se vyhraje sama, se nemusí vyplatit.

 I ve druhém kole jsme tedy zbytečně ztratili body. Že by nastal týden remízových výsledků družstev DUKLY ?     

 

  

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024