.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DAP D - Praga D 1,5 : 6,5

Prohra očekávaná, ale až moc vysoká

Mašek - Zedek 2165 0,5 : 0,5
Červenka - Žáček 2195 0,5 : 0,5
Dolínek - Šimeček 2161 0 : 1
Světlý - Krischke 2052 0 : 1
Štach - Otruba 1966 0,5 : 0,5
Naď - Borovský 2002 0 : 1
Haase - Steiner 2021 0 : 1
Šmíd - Komárek 1957 0 : 1




Ve 4. kole hrála DA D proti velmi silnému
mužstvu Pragy, které zatím všechny zápasy vyhrálo a určitě má postupové ambice. Vzhledem k tomu,že nám chyběli Petr Ptáčník a Radim Pospěch,odhadoval jsem naše šance jako mizivé. A průběh i výsledek zápasu můj předpoklad, bohužel, potvrdil.
Ostatní partie jsem moc neviděl, takže možná můj komentář nebude moc přesný.
Honza Mašek remizoval vcelku brzy,když se žádnému ze soupeřů nepodařilo získat větší výhodu. O Honzovi Červenkovi by se asi dalo říci totéž, jenom partie trvala o něco déle.První dvě desky se tedy podařilo udržet, což vzhledem ke kvalitě soupeřů lze považovat za úspěch.
Čímž ovšem veškerá pozitiva končí. Láďa Dolínek a Jirka Světlý dovedli své partie do věžovky,ani jednomu z nich se ji ale nepodařilo udržet.Borisova pozice,na kterou jsem občas pohlédl přes rameno, mi nepřipadala špatná,najednou to však vzalo rychlý konec,bohužel ten špatný. Pan Šmíd rozehrál nějakou divokou variantu.Oba králové zůstali v centru a dámy hospodařily v soupeřových táborech.Ani tady to pro nás dobře nedopadlo.
Partii Pavla Haaseho jsem neviděl vůbec.
Moje partie jen podtrhla mou letošní mizernou formu. Bílými se mi nepodařilo získat výhodu a naopak jsem připustil triviální obrat ztrácející pěšce ( který jsem navíc tah předtím viděl ). Soupeři se navíc rozehrála dvojice střelců a výsledek se mi začal dosti jasně rýsovat. Budiž mi útěchou, že jsem to nezabalil, bojoval až do konce a partii zachránil. Paradoxně jsem mohl nakonec i vyhrát. V závěrečné pozici místo opakování tahů jsem mohl jednoduše vyšachovat věž. Vznikla by tak koncovka stejnobarevných střelců se 2 pěšci navíc. Ovšem v situaci, kdy jsme měli oba do konce dvě minuty a při mých blicařských schopnostech je možné, že bych spadnul na čas. Ostatně za stavu 1 : 6 to zase až tak velkou roli nehrálo.
Takže na včerejší zápas co nejrychleji zapomenout, příště to bude určitě lepší.

Honza Š

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024