.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

2.liga C 2009/10 Dukla Praha A - Sokol Kolín A 3.5 : 4.5

Pokračování těsných porážek našich týmů o bod - to snad už musí přestat!!!

2.liga C 2009/10 Dukla Praha A - Sokol Kolín A 3.5 : 4.5

Dukla A - Sokol Kolín 3.5 : 4.5
1. Orsag,Milan - Jirovsky,Pavel 1-0
2. Fajman,Petr - Moravec,Michal 0-1
3. Kuba,Jinřich - Chmiel,Pavel remis
4. Bauma Jiří - Baláček,Tadeáš 0-1
5. Muroň,Miroslav - Beneš,Petr 1-0
6. Krasnay Peter - Souček,Milan remis
7. Soukal,Rudolf - MichálekFrantišek remis
8. Sýkora,Petr - Marek,Miroslav 0-1

Na lichých jsme měli bílé.

Tak je tady další porážka našich borců, nepletu-li se tento týden již čtvrtá v poměru 3,5-4,5 !!!
Přitom utkání se zpočátku vyvíjelo určitě lépe a když jsme cca po 1,5 hodině hry odmítali nabídku 4:4, mysleli jsme si, že zcela právem. V té době jsem hodnotil jako výrazně lepší partie na 3. a 5. desce, na 1. jsme navíc měli lepšího hráče :-) a nikde jsem si nemyslel, že bychom byli ohroženi. Po čase se ale situace změnila - potíže začal mít Petr Sýkora, Jindrova partie už přestala být vyhraná, moje se také komplikovala. Ale to už nastupovaly časovky, - tam se rozpadla pozice Jirkovi a po nich i Petrovi Fajmanovi. Takže naše příspěvky na 1. a 5. desce byly již jen korekcí skóre, nikoliv výsledku. 

Milan (1) svého soupeře někde přehrál (ani nevím kde), nejtěžší chvíle z mého pohledu byla, když musel odmítnout nabídku remízy skoro ještě v zahájení. Tak to byl jeden povrchní názor, ten druhý by mohl znít až do 30. tahu se černý jakž takž držel, ale tah 31. - Jd7?? byl hrubou chybou. Vyberte si :-).

Petr (2) se mi zdál po zahájení v pohodě, ale v koncovce nenašel správné postavení pevnosti s věží na šesté řadě (41. - Vf6!) a závěr se změnil v sólo pro bílé figury.

Jindra (3) svého soupeře přehrál v divoké variantě Polugajevského (pro pamětníky - hrávala se někdy před 30-40 lety), zinkasoval kvalitu, ale pak se mu nepodařilo správně nastavit figurky a v koncovce už zřejmě naděje na celý bod nebyla, spíš jsem měl chvílemi pocit, že je to nějaké vachrlaté. Pokud bych si měl tipnout, kde se stala chyba, tak se mi nelíbila výměna dam 18. Dc3.

S Jirkou (4) je radost hrát, když se mu daří, pak nezáleží na průběžné pozici, na konci je vždy bod. Když ale přijde hubenější období, je to opačně - Jirka je bojovný a remízy něznajet. V tomto případě dal optimisticky pěšce na b7 a soupeř jej sebral a - ačkoliv to chvíli vypadalo, že protihra na trochu nejistého bílého krále a špatného střelce je dostatečná, časem se zcela vytratila a soupř pěšce navíc uplatnil.

Moje partie (5) by byla jistě zážitek pro diváky, pokud by nějací byli. Po zahájení jsem obětoval pěšce za útok, když už přišel čas sbírat plody, nenašel jsem žádnou z 56 vyhrávajících kombinací a umožnil soupeři konsolidaci. Po 40. tahu jsem se trochu vydýchal a začal znovu pozici komplikovat. Když se soupeř dopustil dalěí dávky chyb, postavil jsem na jednu diagonálu obě věže a když mi je černý "nabodl" svým střelcem, z leknutí jsem neuviděl, že klidně mohu pokračovat pěšcem kupředu a po dobrání věže si postavit jezdce se šachem a střelce odebrat. Takže se zase hrála téměř rovná koncovka, soupeř ji ale pokazil téměř v zápětí a přešli jsme do konvky V+3p x S+2p. Tu černý prohrál téměř bez odporu. Takže vítězství vůle.

Peter (6) měl trochu námět k zamyšlení po zahájení, ale zdálo se mi, že pozici vyřešil dobře a remíza byla spravedlivá.

Ruda (7) dlouho aspiroval na převahu, ale někde to asi chtělo trochu razantněji kupředu (možná 18.- Jc5). V koncovce se již černý zkonsolidoval a pak již byla remíza "ložená".

Petrovi (8) se nepovedlo úplně zahájení, po e5 vstoupil na pole forzírovaných variant, kde sice prokázal nemalou vynalézavost, ale vždy bohužel tahal za kratší konec provazu.

Autor: Mirek


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024