.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Změněné podmínky provozu v HrMDukla

Blíží se první kolo soutěží družstev, je třeba DuklaBorce upozornit na jednu změnu.

Změna tato se týká provozu HrMDukla. Došlo ke změně polohy pánského WC (tzv. Heysel-Stadion). Asi si pamatujete, kde se tato místnost úlevy nacházela dosud. Stačilo vyjít z HrmDukla, dojít k vrátnici (6 kroků), pak vystoupat na levou ruku čtyři nevysoké schůdky a nechat před sebou rozevřít dlouhatáááánskou chodbu hotelového typu. Dveře do WC byly naštěstí hned po levé ruce (4 kroky), takže – sumasumárum – celá cesta od šachovnice k pisoáru a zpět se dala zvládnou rychle a pokud Dukla/či jinýBorec neměl příliš velkou časovou tíseň, tak se dalo na záchod odběhnout.

Jenže to už je minulost. Pánské WC bylo z důvodů rekonstrukce (jak stavební, tak i ideové, či jaké) přemístěno až na konec té dlouhatááánské chodby. Ano, mám opravdu na mysli tu chodbu, která vede skoro až do Roztok. Pryč jsou tedy doby, kdy poloha WC vzhledem k šachovnici byla (ve srovnání s pražským průměrem) nadobyčejně příznivá. Mám obavy, že po tomto WC-přesunu jsme se rázem ocitli (v tomto parametru) na chvostu pražských HrM.

Protože jsem minulý týden hrál v HrMDukla za Áčko, mohl jsem pocítit na své kůži, nohách a močovém měchýři tuto drastickou změnu. Nechci omlouvat svůj slabý výkon z tohoto dne, ale na něco se vymluvit musím! Kapitán Áčka mne bohužel zapomněl včas před zápasem informovat o této důležité změně, a tak jsem byl nepříjemně překvapen a značně deaklimatizován. Když jsem po hodině a půl hry poprvé chtěl vstoupit do obvyklých dveří a spatřil na nich nepřející nápis ŽENY, poznal jsem, že něco není v pořádku. Moje šachová rozpoloženost byla citelně narušena. V zápětí mne dorazila paní vrátná, když na můj přímý dotaz máchla rukou a ukázala k Roztokům.

Když jsem na WC konečně došel, tak jsem byla alespoň drobně odměněn. Onen vzdálený záchod je velmi pěkný, moderně zařízený, tlumené, avšak postačující osvětlení, jednotlivé pisoáry jsou kójovány, kachlíčky mají nevtíravou starorůžovou barvu a zlaté lemování, u umyvadel jsou náboje na tekuté mýdlo luxusního typu, celé to decentní voní – prostě komfort. Avšak komfort v Roztokách!

Ihned jsem o nové poloze pánského WC informoval ostatní členy výboru. Byla neprodleně svolána schůze výboru a kontrolně revisní komise, na které jsem přednesl obsáhlý referát o tomto problému. Po několikahodinovém jednání jsme přijali usnesení, v němž jsme rozhodli, že ustanovíme petiční výbor, který bude neprodleně na příslušných místech žádat návrat pánského WC do původní polohy. Než se tak stane, bude situace řešena operativně takto: Využijeme předvánoční výprodeje a koupíme jednu pánskou koloběžku se zvýšenou nosností. Vzhledem k povrchu oné dlouhatááánské chodby (chlupatý koberec) je třeba vhodně volit design pneumatik koleček této koloběžky. Aby to vůbec jelo. Úkolem vybrat odpovídající design byl pověřen Výzkumný ústav koloběžkový.

Pokud bychom odpovídající koloběžku nesehnali, je možné situaci řešit nákupem několika párů kolečkových in-line bruslí (několika párů proto, že DuklaBorci mají rozdílně veliké nohy).

Pozn.: dámská koloběžka není nutná, protože jednak nemáme v Dukle skoro žádné DuklaBorkyně, druhak je dámské WC nyní polohováno hned vedle vrátnice.

Doufejme, že tento WC-zádrhel nenaruší příliš naše soustředění a výkony při nadcházející soutěži družstev. Omlouvám se, že jsem tentokrát byl “poslem špatné zprávy”, abych vaši rozmrzelost alespoň trochu rozptýlil, a zakončil tuto zprávu alespoň trochu vtipně, když už ne optimisticky, přidám jednu nedávnou pracovní příhodu. Shodou okolností s velmi podobným tématem…

Celý podzim vedu kursy u jednoho našeho klíčového zákazníka v  moderní budově u Židovských pecí. Učebna je v 6. patře, do kterého jsem zatím neměl příležitost vstoupit – kanceláře našich uživatelů jsou v nižších patrech – a z těchto nižších pater už vím, kam jít na WC. Poučen z těchto nižších pater jsem při prvním dni školení v patře šestém vyrazil o přestávce na WC. Už jsem chtěl vtrhnout do “stejných” dveří, jako v nižších patrech, když jsem zahlédl na dveřích panenku v krinolíně a se slunečníkem. Aha, řekl jsem si – páni jsou vedle! A bez rozmýšlení jsem vstoupil vedle. Po chvilce jsem zjistil, že mi uvnitř něco chybí. Ano, byly to pisoáry. Že bych byl TAK blbej? Vyšel jsem ven a ejhle na těchto dveřích svítí panenka v krinolíně a se slunečníkem. Nastal okamžik, kdy si člověk uvědomí, že se stáří neodvratně blíží… To snad není pravda, mumlám a přecházím od dveří s panenkou k vedlejším dveřím, a co tam vidím? Dveře s panenkou! Připadal jsem si jako debil.

Nebudu vás napínat. V šestém patře té kancelářské budovy mají vedle sebe dvoje dámské záchody. Když jsem se zeptal, kam můžu jít na záchod já, bylo mi sděleno – mluvili se mnou jako s naprostým debilem – že prostě musím sejít do patra pátého! I zeptal jsem se, proč na patře šestém není pánské WC. Podívali se na mne jako na totálně naprostého debila a po několika úšklebcích mi objasnili, že to je prostě proto, že na 6. patře pracují pouze ženy. Proti takovému argumentu nelze protestovat. Lze jen sejít o patro níž. A při chůzi po schodech uvažovat o tom, zda to s tou genderovou vyvážeností lidstvo nepřehání.

Vždy, když v učebně v 6. patře vítám na začátku kursu nové školence, tak je informuji o tom, kdy budou přestávky, jak mají klást dotazy apod. Protože vím (byl jsem kdysi dávno vyškolen na téma, jak vést školení), že školení je třeba prokládat vtípky a odbočkami, tak neopomenu připomenout, že na 6. patře nejsou pánské záchody. Školenci se zasmějí, školenkyně si myslí něco o hnusném chlapském šovinismu. Asi tak při desátém školení se ozval jeden mladík a sdělil nám, že jemu to nevadí. On si klidně o přestávce odskočí na jeden z těch dámských záchodů. Když se ho vedle sedící školenkyně překvapeně zeptala, zda to myslí vážně… “Co bys dělal, kdyby tam zrovna byla nějaká žena?” Mladík řekl: “Co bych dělal? Řekl bych ji, že Dámy jsou vedle!”

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024