.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DUKLA D - FIMA B 4 - 4

Těžce vybojovaná remíza naše problémy se záchranou nevyřešila

 Ptáčník - Hruška   0,5 - 0,5

 Novotný - Popper   1 - 0

 Pospěch - Janda   1 - 0

 Dolínek - Fišer   0 - 1

 Štach - Gáj   0,5 - 0,5

 Červenka - Hykš   0 - 1

 Světlý - Hadrava   1 - 0

 Mašek - Kouba   0 - 1

 

 na lichých bílé

 

 Obě družstva měla před zápasem pouze sedm bodů a nacházela se v sestupovém pásmu. Vítězství v tomto duelu znamenalo významné posílení šancí v boji o záchranu.

 Zápas jsem zahájil remízou na páté desce. V mírně lepší pozici jsem se domnívál, že získám kvalitu. Přehlédl jsem však jednoduchou obranu, po které jsem byl nucen remizovat opakováním tahů.

 Brzy nato prohrál Honza Mašek. V zablokované pozici obsadil jeho soupeř těžkými figurami volný h sloupec a svázal černou věž. V časovce již Honza problémy nezvládl a přišel o dámu.

  Zápas v tuto chvíli moc dobře nevypadal. Petr Ptáčník měl v čtyřvěžovce pěšce míň. Jarda Novotný získal kvalitu a pěšce, k uplatnění převahy však bylo třeba překonat určité technické problémy. Radim Pospěch stál lépe v koncovce jezdců a střelců, k výhře ale bylo pořád daleko. Láďa Dolínek měl prohranou věžovku s pěšcem míň. Velmi špatně a bez pěšce stál i Honza Červenka. A pozice Jirky Světlého mi připadala  taky o něco horší.

 Petr Ptáčník koncovku udržel, Láďovi Dolínkovi a Honzovi Červenkovi se to však zcela zákonitě nepodařilo. Mezitím vyhrál Jarda Novotný, když jeho soupeř mu ulehčil situaci přehlédnutím dvoutahového matu.

 Prohrávali jsme 4 - 2 a zbývající partie bylo třeba vyhrát. Našětěstí se podařilo Jirkovi Světlému přejít do lepší věžovky, když černý si nechal odříznout krále na osmé řadě a i jeho věž byla značně pasívní. Jirka situaci zvládl a partii dotáhl do vítězného konce

 Nerozhodný výsledek nám zachránil v poslední partii Radim. V závěrečné blicce si vytvořil volného pěšce, jehož postupu do dámy nešlo zabránit.

 Nakonec jsme s vypětím všech sil uhájili alespoň celkovou remízu. V boji o záchranu jsme si tím však moc neulehčili. V případě, že budou sestupovat tři týmy, nemusí ani výhra v posledním kole stačit. 

 

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024