.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

TJ Dukla Praha A - Viktoria Žižkov 5:3

Dramatické utkání se šťastným koncem nám snad zajistí ligovou příslušnost v příští sezoně.

Na lichých šachovnicích jsme měli bílé figury:Fajman Petr - Burdik Lubomir remisBauma Jiri - Kopecky Pavel 0-1Muron Miroslav - Jandecka Tomas 1-0Soukal Rudolf - Soukup Vaclav 1-0Krasnay Peter - Kotrba Tomas remisSiktanc Petr - Koubek Vackav ml. 1-0Necada Martin - Tabosky Rostislav 0-1Sykora Petr - Krutina Miroslav 1-0

Dramatické utkání se šťastným koncem nám snad zajistí ligovou příslušnost v příští sezoně.Nejdříve skončily smírem partie na 5. a 1. desce, ale od té doby již přibývaly jen rezultativní výsledky.Petr Šiktanc (6.) nejdříve natolik znervóznil svého soupeře svými jezdci skákajícími sem a tam, že ten mu je povyměňoval, ale zapomněl přitom hlídat jiné aspekty. Rozhodl otevřený sloupec h.Vzápětí se mně (3.) podařilo ztrestat soupeře za optimistické pojetí zavřené sicilské  (tak optimistické, že dokonce nezahrál ani c5!) a po oběti věže na b7 jsem tentokrát (na rozdíl od jiných letošních partií) již výhru nepustil.

Po časovkách jsme Vedli tedy 3:1 ale čekal nás ještě tuhý boj:Jirka (2) stál špatně, snad o trochu lépe vypadala partie Rudy (4), o které jsem se domníval, že jsou šance na remízu reálné. Martin (7) držel koncovku 4 střelců, ale soupeř (ELO 2260) jej dřel. Takže největší naděje jsem spojoval s partií Petra (8), která stála hodně dobře, ale pozice byla dost složitá na to, aby se dala zkazit.

Nejdříve odpadl Jirka, který ztratil kvalitu a po chvíli nemohl udržet postupující pěšce soupeře.Vzápětí zkazil pozici Martin, který sice pak ještě chvíli bojoval za ztracenou věc, ale zkušený soupeř si vše pohlídal - 3:3.Naštěstí právě v této chvíli přišel nečekaný obrat: Ruda nejen ubránil pozici bez pěšce, ale dokonce nepozornému soupeři utekl svým pěšcem h.Závěrečné slovo pak patřilo Petrovi S., který pozici svého soupeře rozlomil obětí figury (ještě před tím, než vyhrál Ruda) a zaslouženě zvítězil.

Autor: Mirek


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024