.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DUKLA D - OAZA B 4 - 4

Dramatický boj bez jediné remízy skončil plichtou

 Ptáčník - Čmiko   0 - 1

 Pospěch - Forman   0 - 1

 Fikr - Rmoutil   0 - 1

 Dolínek - Tyle   1 - 0

 Štach - Netík   1 - 0

 Červenka - Cuřín   0 - 1

 Světlý - Serdamba   1 - 0

 Mašek - Noha   1 - 0

na lichých bílé

 

 Oaza byla zatím na druhém místě a určitě má postupové ambice. My jsme byli po nepovedených výkonech pro změnu druzí od konce a čeká nás zřejmě boj o záchranu.

 První fáze zápasu nám však vyšla nadmíru dobře. Jako první zvítězil Honza Mašek, naše jediná letošní jistota. Pak ho následoval Láďa Dolínek a já přidal třetí bod. Můj soupeř zapomněl sledovat hodiny a v dvacátém osmém tahu překročil čas. Pravda, stál jsem asi o něco líp, ovšem hrát se dalo prakticky cokoliv a výsledek partie nebyl vůbec zřejmý.

 Tříbodový náskok byl velice nadějný, ovšem pohled na zbývající partie nebyl nijak radostný. Honza Červenka měl tři pěšce míň, Lukáš Fikr byl bez kvality a pěšce a Radim Pospěch v materiálně vyrovnané pozici byl pod velkým tlakem. Doufat, že z těchto tří partií získáme třeba jen půlku by bylo asi dost naivní. Petr Ptáčník stál o něco hůře a pouze Jirka Světlý měl přibližně vyrovnanou pozici s oboustrannými šancemi.

 Honza Červenka a Lukáš Fikr sice ještě chvíli tahali beznadějné pozice,  výsledek byl však jasný. Radim Pospěch ztratil postupně dva pěšce a při pokračujícím útoku bílého kapituloval. 

 Tříbodový náskok byl pryč a ani ve zbývajících dvou partiích se mezitím nic pozitivního nepřihodilo, spíše naopak. Petr Ptáčník přešel do čtyřvěžovky s pěšcem míň a Jirka Světlý odevzdal dámu za věž a jezdce a i zde to vypadalo na boj o remízu.

  Přiblížily se závěrečné blicky a  drama vyvrcholilo. Petr při nedostatku času ve čtyřvěžovce, která šla pravděpodobně udržet, vlezl králem rovnou do matu. Čas byl rozhodujícím faktorem i v poslední partii. Jirka ho měl naštěstí víc  než jeho soupeř. Ten dovolil bílému vytvoření volného pěšce, který nakonec došel až do dámy a černý se pár sekund před vypršením časového limitu vzdal.

 Se  silným soupeřem jsme nakonec vybojovali alespoň bod, který v konečném účtování může hrát důležitou roli.

 

  

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024