.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Loko Most - DA Praha A 2,5:5,5

K zápasu proti papírově nejslabšímu soupeři jsme nastupovali sice ne zcela kompletní, ale přesto jako mírní favorité.

Průběh utkání byl od začátku jednoznačný a zvlášť začátek předčil naše očekávání (po cca 45 minutách hry jsme již vedli 2:0), takže jsme se slunným zimním odpolednem vraceli domů v dobré náladě, kterou nám nezkazila ani břečka na silnicích.

K jednotlivým šachovnicím (závěry partií na 3., 5. a 6. šachovnici proběhly po mém odjezdu, omlouvám se za případné vynechání důležitých informací):
Horák 2303F - Navara 2620F 0:1
Partie měla pouhých 11 tahů, což nesvědčí - při vší úctě k Davidovu perfektnímu výkonu - o dobré přípravě bílého.
Fajman 2275F - Trapl 2390F remis
Petr nabídl remízu na doporučení kapitána za příznivého stavu před tím, než došlo ke skutečnému boji.
Vágner 2196F - Mikujev 2261F remis
Partie poměrně rychle přešla do koncovky, která vypadala příznivější pro bílého, ale Erik ji celkem přesvědčivě udržel.
Muroň 2198F - Hrbolka ml. 2208F 1:0
Další zářez na pažbě zavřené sicilské - při přechodu ze zahájení do koncovky (střední hra travala asi 4 tahy) získal bílý pěšce a když dobíral druhého, soupeře to přestalo bavit.
Herskevič 2198F - Soukal 2187F 1:0
Jediná prohra. Zahájení vypadalo na průšvih: černý král na e7 a dáma na g7 byly postaveny přinejmenším neobvykle. Pak se ale Ruda dokázal dostat nejen z nejhoršího, ale dokonce i k protišancím a při odjezdu jsem již dokonce věřil víc černé pozici (možná i pod dojmem jednoznačného trendu partie. Výsledek mne tedy trochu překvapil.
Bauma 2163F - Hrbolka st. 2174F 1:0
Prakticky od zahájení působila bílá pozice jednoznačně lepším dojmem; napsat, že bílý stál na výhru, mi nedovoluje fakt, že se figurky po šachovnici dost neobvykle rojily (jak bývá v Jirkově partiích zvykem) a dohlédnout jda kolem všech taktických jemností není v mých silách. Jirka poziční výhodu proměnil ve věž navíc, odrazil pár platonických pokusů soupeře o protihru a zinkasoval bod.
Špírek 2056F - Bujak 2188F remis
Dlouho mi připadalo, že černý má v tlaku proti bílému izolovanému d4 trochu navrch, ale špatný čas mu zřejmě nedovolil využít všech možností, které pozice nabízela.
Sakař 2119F - Cichý 2086F 1:0
Málokdy se mi stává, že partii v družstvech vůbec nezahlédnu. Tentokrát jsem se vydal k Milošově desce, když mu již ostatní potřásali pravicí. Podle Milošova vyprávění soupeř sice postavil pozici solidně, ale nějak se endopočítal figury a tak mu nezbylo než kapitulovat.

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024