.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

2.ČL Sokol Tábor A - Dukla Praha A 5:3

Utkání s favoritem soutěže se vyvíjelo mnohem lépe, než napovídá výsledek. Myslím, že jsme propásli reálnou šanci na bodový zisk. Partie jsou v sekci partie!

Na lichých šachovnicích jsme měli černé figury.

Borkovec - Orság 0-1

Vybíral - Fajman 1-0

Meszáros - Bauma 1-0

Blažek - Muroň 1-0

Rosenzweig - Soukal remis

Hrubý - Krasnay remis

Loskot - Fikr 1-0

Houdek - Matyska 0-1

 

Utkání s favoritem soutěže se vyvíjelo mnohem lépe, než napovídá výsledek. Myslím, že jsme propásli reálnou šanci na bodový zisk. Bohužel.

K jednotlivým deskám:

1. Milan - spolehlivý jako vždy - stál již po zahájení lépe. Závěr jsem sice neviděl, ale četl jsem cosi o Bartolomějské noci, tak si to dovedu představit.

2. Petr měl v pozici dlouho malou převahu, v kritické chvíli ale přehlédl pěšce a další odpor byl již beznadějný, byť Petr dělal, co mohl.

3. Jirka přežil počáteční dětské nemoci černé pozice, aby v zápětí získal výraznou převahu (aspoň autorovi komentáře se to tak jevilo). O to větší pro mne bylo překvapení, když před další obhlídkou partií jaksi někam zmizela černá věž. K dalšímu zvratu již zřejmě nedošlo.

4. Moje partie byla až do jisté doby povedená zavřená sicilská (ne bez chyb, ale bílý měl pořád znatelně navrch). V kritickém okamžiku po oběti kvality jsem nejdříve nedopočítal kombinaci vedoucí do lepší koncovky (23.Jc6), abych pak přehlédl nevinný tah 25.-Sd7 s hrozbou Ve8, po které bych ztratil dámu za věž. Už jsem to nerozchodil.

5. Ruda dokázal černými vyrovnat a v koncovce 6 těžkých figur nabídl remízu, kterou soupeř prostě musel přijmout.

6. Peter bílými ze zahájení nic nevytěžil a naopak přijal remízu v pozici, kde již měl možná trochu navrch soupeř.

7. Lukáš nerozehrál zahájení dobře a od tahu e6, který kriticky oslabil černá pole, stál již vyloženě špatně.

8. Jirka se soupeřem nemazlil - partie skončila mezi prvními (téměř současně s oběma remízami), podle doslechu prý matem.

Autor: Mirek


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024