.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Chvojkovice Brod A - Dukla D 5 - 3

Neúspěšný vstup do soutěže

 

Černík - Ptáčník               0,5 - 0,5

 

 Skřivánek - Novotný         1 - 0

 

 Kučera - Pospěch             0,5 - 0,5

 

 Umancová - Fikr              1 - 0

 

 Kříž - Dolínek                  1 - 0

 

 Pracht - Štach                  0 - 1

 

 Schuster - Červenka         1 - 0

 

 Mikulík - Mašek                0 - 1  

 

 

 

na lichých černé

 

 

 

 Družstvo D opět po roce postoupilo do 1. třídy a nezačali jsme nijak slavně.

 

 Zápas měl zajímavou předehru. V rozpisu, který jsme měli k dispozici, bylo uvedeno nesprávně místo zápasu. Po několika minutách nejistoty, tápání a vyptávání nám jeden pán poradil, že šachy se hrají nikoli v pavilonu B nýbrž D. Což se taky potvrdilo a mohlo se začít hrát.

 

 Jejich první dvě šachovnice s ELEM více než 2200 vzbuzovaly respekt, na ostatních deskách hovořilo ELO v náš prospěch, někde dost výrazně. Takže jsem věřil, že zápas vyhrajeme.

 

 Veškeré předpoklady však rychle vzaly zasvé. Jindy tradiční opory Láďa Dolínek a Honza Červenka neměly svůj den a překvapivě rychle prohrály. Podařilo se nám snížit mojí zásluhou, když jsem zakončil partii - pro mě zcela netypicky - obětí jezdce a následně i věže.

 

  Pak remizoval Radim Pospěch, když ubránil horší pozici a přešel do jasně remízové koncovky věží a nestejných střelců.

 

 Honza Mašek soupeře přehrál a vypadalo to, že rychle vyhraje. Nakonec z toho byla pouze koncovka s pěšcem navíc, kterou se po určitých problémech podařilo po zisku druhého pěšce vyhrát.

 

 Skóre bylo sice v tuto chvíli vyrovnané, zbylé tři partie ovšem nic dobrého neslibovaly. Jarda Novotný měl ve věžovce pěšce míň a soupeř, který sehrál závěr velmi dobře, mu nedal šanci na záchranu.

 

 Věžovku bez pěšce hrál i Petr Ptáčník. Bílý však zřejmou výhru propásl a dovolil mu remizovat.

 

 Ani tento darovaný půlbod však naši celkovou prohru neodvrátil. Lukáš Fikr bez dvou pěšců a s horším časem měl minimální šanci na záchranu. Partie sice končila oboustranou blickou, výsledek však byl zákonitý.

 

 Na úvod tedy nepříjemná prohra s papírově slabším soupeřem. Doufejme, že se náš výkon v příštích kolech zlepší a tuto vcelku nečekanou prohru odčiníme.      

 

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024