.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Dukla A - SK Pyrit Příbram 4.5:3.5

Nevýhoda bílých figur aneb potřetí doma, potřetí vítězně.

Nejdříve došlo k uzavření smíru na 4. šachovnici (Silvie bez problémů udržela černé) a v zápětí i na 7. šachovnici (Lukáš byl tentokrát raději opatrnější).
Před časovou kontrolou se rozhodlo hned na několika frontách:
Mirek se nedokázal zorientovat v bouřlivých zápletkách, které vyvolal nestandardním pojetím zahájení (po pratii jsme nenašli uspokojivý recept za černého na 14.De2).
Peter uzavřel smír v pozici, která vypadá velmi dramaticky, ale bez Fritze a znalosti situace na hodinách si o ní netroufnu tvrdit nic bližšího.
Nálsedně jsme na prvních dvou deskách zužitkovali svoji ratingovou převahu:
Milan došel k vítězství trpělivým manévrováním, když jeho unavený soupeř těsně před časovou kontrolou zkazil prakticky vyrovnanou pozici.
Jirka postavil zahájení, které jsem již někdy hrál a tak vím, že černý stojí velmi obtížně (eufemicky řečeno). O to větší překvapení pro mne byl pohled na pozici po 38. - Dd8!!, kde již zřejmě bílý nemá rozumnou obranu proti matovému útoku.
Následovala prohra Rudy na 5. desce (svého soupeře dlouho přehrával, ale v koncovce si nechal zavřít krále na a1 a najednou jeho lepší kůň nestačil ani na udržení pozice.
Takže za stavu 3,5 - 3,5 dohrával svoji partii Petr a svého soupeře přesvědčil, že hrozby králi jsou víc, než postouplý pěšec na a7.

Takže mi nezbývá než poděkovat těm co vyhráli i těm ostatním za nasazení se kterým se vrhali na soupeře v roce 2008 a všem popřát, aby se všem v roce 2009 dařilo co nejlépe.

Autor: Mirek


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024